default-image

Εκδήλωση για τον Δ.Αρναουτάκη στην Ελούντα

Κρήτη
Εκδήλωση για τον Δ.Αρναουτάκη στην Ελούντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα από τον δήμο Αγίου Νικολάου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της δημοτικής κοινότητας Ελούντας ως ελάχιστος φόρος τιμής και αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς και συμβολής του πρώην κοινοτάρχη Ελούντας κ. Δημητρίου Αρναουτάκη, ο οποίος κατά την 30χρονη συμμετοχή του στα κοινά, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ανέφερε ότι «θεωρήσαμε ότι θα πρέπει σε μια λιτή- ανάλογη ωστόσο του κύρους του τελετή, να τιμήσουμε τον άνθρωπο που υπηρέτησε τον τόπο μας, από την θέση του κοινοτάρχη της Ελούντας στο τέλος της δεακετίας του ΄60 αρχές της δεκαετίας του΄70 - εποχή κατά την οποία ξεκίνησε το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή. Με την βοήθεια, την στήριξη και την καθοδήγηση του κ. Αρναουτάκη, διαμορφώθηκε η εικόνα του τουριστικού θερέτρου που σήμερα γνωρίζουμε».

«Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε», πρόσθεσε, «εκείνη την εποχή και με την λογική των "κακών επιχειρηματιών", φαινόμενο που δυστυχώς συναντάται ακόμα και σήμερα στην ελληνική πραγματικότητα, αν δεν υπήρχε ένας άνθρωπος, ο οποίος θα στήριζε, θα έπειθε συγχωριανούς και συμβούλους ώστε να λάβουν αποφάσεις, αν δεν βοηθούσε στο να έρθουν σε επαφή οι επιχειρηματίες του τουρισμού με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διέθεταν περιουσίες και είχαν την βούληση να τις μεταβιβάσουν, δεν θα είχαμε την σημερινή ανάπτυξη της Ελούντας».

Ο κ. Ζερβός επισήμανε ότι «είναι σκόπιμο να τιμηθεί ο άνθρωπος αυτός εν ζωή, για να του δείξουμε ως κοινωνία ότι, παρόλο που κινήθηκε ανιδιοτελώς, αναγνωρίζουμε την προσφορά του στον τόπο και επιπλέον στην σημερινή απολιτική κοινωνία, να υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι θα θελήσουν να παίξουν κάποιο αντίστοιχο ρόλο, προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς-παρά την κρίση των αξιών- να μπουν μπροστά για να οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα καλύτερο αύριο».

Για την ζωή και το έργο του τιμώμενου κοινοτάρχη θα μιλήσουν οι: Μανόλης Μακράκης , με θέματα «Ζωή σου είναι ό,τι έδωσες» και «Η 30χρονη προσφορά του Δημ. Αρναουτάκη στην ανάπτυξη της Ελούντας». Ο κ. Μανόλης Αθ. Λουκάκης, με θέμα «Η Διακονία του Δημ. Αρναουτάκη στην τοπική εκκλησία». Η κ. Αικατερίνη Πετράκη με θέμα «Αναμνήσεις από μια αγαστή συνεργασία» και ο κ. Χρόνης Δασκαλάκης με θέμα «Ο Δημ. Αρναουτάκης ως παράδειγμα προσφοράς για τον τόπο». Την εκδήλωση συντονίζει ο πολιτικός μηχανικός κ. Κωστής Μαυρικάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News