default-image

Στη Δ/νση τουριστικών λιμένων για τα τείχη ο Γ.Αναστασάκης

Κρήτη
Στη Δ/νση τουριστικών λιμένων για τα τείχη ο Γ.Αναστασάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα κινδύνου για τα ενετικά τείχη στην ευρύτερη περιοχή του Δερματά από την κυματική ενέργεια εκπέμπουν τα πρώτα στοιχεία που κατέγραψε το Εργαστήριο Παράκτιας Έρευνας του ΙΤΕ, με τον επικεφαλής του Νίκο Καμπάνη να παραδίνει τα στοιχεία στη δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης.

Υποσκαφές και κατάρρευση του ενετικού τείχους σε ορισμένα τμήματα, εξασθένηση του τείχους στη βάση του και τον κίνδυνο κατάρρευσης, που ελλοχεύει μεσοπρόθεσμα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η μελέτη ανάλυσης της επικινδυνότητας, ενώ σε ό,τι αφορά τον κόλπο του Δερματά, παρατηρείται υποχώρηση της παραλίας, σε βάθος 70 χρόνων.

Συνάντηση σήμερα του αντιδημάρχου Γιάννη Αναστασάκη με τη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων για το θέμα και αγώνας δρόμου από τη Δημοτική Αρχή , σύμφωνα με τον ίδιο στο Ράδιο 9,84 προκειμένου να υποστηριχθούν περεταίρω τα τείχη.

Είναι καταπονημένα στο σύνολό τους , παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Σε τρία σημεία ωστόσο παρατηρούνται μεγαλύτερα προβλήματα που χρίζουν άμεσης αποκατάστασης, όπως κόλπος Δερματά, Μαρτινέγκο και τένις, σημειώνει ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News