default-image

"Απτόητοι" συνεχιζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Κρήτης

Κρήτη
"Απτόητοι" συνεχιζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο πλησιάζει η 4η Φεβρουαρίου τόσο και εντείνονται οι προετοιμασίες των αγροτών για το μεγάλο  παγκρήτιο συλλαλητήριο και τον  συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Αποκεντρωμένης διοίκησης ενώ  την ίδια ώρα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται δίχως σταματημό . Τα μπλόκα  σε κομβικά σημεία του νησιού εξακολουθούν να υφίστανται ενώ δημιουργούνται συνεχώς ολοένα και νέα μέτωπα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ,η κινητοποίση απο την  πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συλλόγου Ηρακλείου καλεί του μικρομεσαίους αγρότες που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και φορολογικό αύριο στο Γιόφυρο στις 10 το πρωί.

Με ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στο ψήφισμα τονίζεται:Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική αγροτιά.Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης.Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών."

Το μπλόκο των Χανίων

Στο μπλόκο των Χανίων, στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης,  στα Μεγάλα Χωράφια, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων ανακοίνωσαν πως από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, ο δρόμος θα κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Το μπλόκο του Ρεθύμνου

Οι αγρότες, στις 11 περίπου, σύμφωνα με το goodnet, θα φύγουν απόν κόμβο του Ατσιπόπουλου με τα τρακτέρ και τα φορτηγά τους και θα πάνε με μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να παραδώσουνε ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Η εθνική οδός, στο ύψος του κόμβου θα είναι κλειστή σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών μέχρι το απόγευμα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες που ήταν ολιγόωρος ο αποκλεισμός, καθώς έχει αποφασιστεί να σκληρύνουν τη στάση τους έναντι της κυβερνητικής πολιτικής.

Το μπλόκο του Οροπεδίου Λασιθίου

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Καρδαμούτσας (είσοδος του Οροπεδίου) -παρά το δριμύ ψύχος (-4) βαθμοί κελσίου- κλιμακώνοντας μάλιστα τις κινητοποιήσεις τους. Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής απευθύνει μήνυμα προς την κυβέρνηση πως θα εμείνει στις κινητοποιήσεις αν δεν αποσυρθούν τα νομοσχέδια του αφανισμού του αγρότη, όπως χαρακτηριστικά λένε. Επίσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των τραπεζών που υπάρχουν στην περιοχή τους με γεωργικά μηχανήματα.

Οι αγρότες του Οροπεδίου είναι οι πρώτοι που ξεκίνησαν το "χορό" των κινητοποιήσεων στην Κρήτη την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου εν μέσω χιονοπτώσεων και πολικού ψύχους. Την στήριξη της απεύθυνε και έμπρακτα η δημοτική αρχή με τη διαρκή παρουσία τόσο του δήμαρχου κ. Γιάννη Στεφανάκη όσο και του αντιδημάρχου κ. Κωστή Σιγανού που ξενύχτησαν μαζί με τους αγρότες.

Παράλληλα, το συντονιστικό όργανο του μπλόκου των αγροτών και κτηνοτρόφων του Οροπεδίου Λασιθίου εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «από την 25η Ιανουαρίου 2016 προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του οδικού δικτύου που οδηγεί προς Ηράκλειο» δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τη συμμετοχή τους στο αγώνα των αγροτών όλης της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση, τα οποία «θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή και στο λασιθιώτη αγρότη και κτηνοτρόφο».

"Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο ψήφισμά τους «οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικογενειακής μορφής, με εμφανή την έλλειψη υποδομών, δεν μπορούν να αντέξουν το ήδη υψηλό κόστος παραγωγής και να καταστούν ανταγωνιστικές στην αγορά.Με τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό, θα αναγκαστούν να σταματήσουν να παράγουν και θα εγκαταλείψουν τις εκμεταλλεύσεις τους» συνεχίζει η ανακοίνωση των αγροτών.Επίσης συμμετέχει με τον ίδιο τρόπο στην τετράωρη κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ  στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Θέτει υπόψη δε το παραπάνω ψήφισμα, προς τις αρμόδιες διοικήσεις και τους ανάλογους φορείς, καθώς και προς τα ΜΜΕ."

Το μπλόκο των Αστερουσίων

Μικρομεσαίοι αγρότες  εξακολουθούν να δίνουν τον δικό τους αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη 26/1 στο μπλόκο στα Πραιτώρια!

Ο αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων δίνει ραντεβού αύριο εκ νέου στο μπλόκο Πραιτωρίων καλώντας τους αγρότες σε συντονισμό ,Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγροτών μικρομεσαίους αγρότες, εργατικά σωματεία, επαγγελματικούς φορείς, νεολαία στο μπλόκο  στις 12:00πμ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News