default-image

Βγήκαν τα ζευγάρια για το Αυστραλιανό Open

Σπορ
Βγήκαν τα ζευγάρια για το Αυστραλιανό Open

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγήκαν τα ζευγάρια για το Αυστραλιανό Open

Τον 6ο τίτλο στην καριέρα του στο Αυστραλιανό Open και τον 11ο σε Grand Slam, θα διεκδικήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος με μια εξωπραγματική εμφάνιση κατάφερε να υποτάξει και τον Ρότζερ Φέντερερ στον πρόωρο «τελικό» της Μελβούρνης.

Ο Σέρβος απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος τενίστας αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, επικρατώντας με 3-1 (6-1, 6-2, 3-6, 6-3) σετ του Ελβετού, πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Αυτή ήταν η 23η νίκη του Τζόκοβιτς σε 45 παιχνίδια απέναντι στον Φέντερερ (23-22) και πλέον είναι έτοιμος για τον 11ο τίτλο του στον 19ο τελικό του σε Major διοργάνωση.

Ο Τζόκοβιτς έκανε σχεδόν περίπατο στα δύο πρώτα σετ, κερδίζοντας το πρώτο σε 22’ και το δεύτερο σε 32’, απέναντι σε ένα νωθρό Φέντερερ που το πάλεψε μόνο στο τρίτο, χωρίς να μπορέσει να πάρει κάτι παραπάνω από τον άνθρωπο που είναι αφεντικό της Αυστραλίας.

Στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς έχει πάρει 5 τίτλους και σε περίπτωση που κερδίσει στον τελικό θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρόι Έμερσον που είχε κερδίσει το Αυστραλιανό Open έξι φορές.

Εντυπωσιακός Ράονιτς

Με όπλο το καταπληκτικό σερβίς του, ο Μίλος Ράονιτς, που παραμένει αήττητος φέτος επικράτησε με 3-1 σετ (6-3,3-6,6-3,6-4) του Γκαέλ Μονφίς και εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» του Αυστραλιανού Open.

Ο Ράονιτς έγραψε ιστορία, γιατί έγινε ο πρώτος Καναδός που περνάει σε ημιτελικό Αυστραλιανού Open, εκεί που θα αντιμετωπίσε με φόντο τον τελικό τον Άντι Μάρεϊ.

Ο Ράονιτς στην προηγούμενη φάση είχε αφήσει εκτός τον Βαβρίνκα.

Κέρμπερ εναντίον Γουίλιαμς

Ποτέ δεν είναι αργά και το απέδειξε η Ατζελίκ Κέρμπερ, η οποία στα 28 της κατάφερε και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Major.

Η Γερμανίδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι και επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-2) σετ της Κόντα και μετά από τρεις χαμένους ημιτελικούς κατάφερε να περάσει σε τελικό Grand Slam.

Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι πάντως, αφού θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σερένα Γουίλιαμς που έχει πάντα τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη είναι νούμερο ένα και το έδειξε. Η Σερένα Γουίλιαμς έκανε ξανά επίδειξη δύναμης, απέκλεισε με 6-0 και 6-4 σε μόλις 64 λεπτά την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 4) και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Εκεί η Αμερικανίδα θα διεκδικήσει τον έκτο της τίτλο στη Μελβούρνη και συνολικά 22ο τίτλο της σε επίπεδο Grand Slam (και την ισοφάριση της επίδοσης της μεγάλης σΤΈΦΙ γΚΡΑΦ) απέναντι στη νικήτρια του αγώνα της Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία, Νο 6) με την Τζοάνα Κόντα (Μ. Βρετανία, Νο 47).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News