Ειδήσεις

ΛΑΕ: Η μάχη της αγροτιάς πρέπει να δικαιωθεί

Κλιμάκιο του νομαρχιακού Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, τους αγωνιζόμενους αγρότες στην κατάληψη των γραφείων του Ο.Γ.Α. Ηρακλείου, στους οποίους εξέφρασε την συμπαράσταση της ΛΑ.Ε. στον δίκαιο αγώνα τους.

Στην επίσκεψη τονίστηκε ότι η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει και αγωνίζεται για την πολύπλευρη στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των ψαράδων γιατί για τη ΛΑ.Ε. ο πρωτογενής τομέας είναι πρωταρχικός για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου και των ανθρώπων του.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε «πως άμεση προτεραιότητα της ΛΑ.Ε. είναι η απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, η διατήρηση του ΟΓΑ ως φορέα ασφάλισης των αγροτών, να μην υπάρξει καμία αύξηση στα ασφάλιστρα των αγροτών και καμία μείωση της κρατικής συμμετοχής στην κοινωνική ασφάλιση, η ακύρωση και ανάκληση όλων των φορολογικών μνημονιακών μέτρων που έχουν ψηφιστεί στα πλαίσια του 1ου, 2ου και 3ου μνημονίου, για αφορολόγητο μέχρι τα 12.000 ευρώ και αφορολόγητες οι αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι τα 12.000 ευρώ, η απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έχει ετοιμασθεί στα πλαίσια εφαρμογής του 3ου μνημονίου, η μείωση του κόστους παραγωγής (φτηνό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο και χαμηλό ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια), η χαμηλότοκη χρηματοδότηση των αγροτών μέσα από μια νέα δημόσια ΑΤΕ και η εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής αγροτικής πολιτικής και κλαδικών πολιτικών για τα βασικά αγροτικά προϊόντα με στόχο την ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας», σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Καταλήγοντας το κλιμάκιο «κάλεσε όλους τους αγρότες - κτηνοτρόφους - αλιείς να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους καθώς και το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, για να μην περάσουν τα καταστροφικά φορολογικά μέτρα. Μόνο οι συντονισμένοι, μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί αγροτο-εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν το τρίτο μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές και στον αγροτικό τομέα και ν' ανοίξουν το δρόμο για μία ελπιδοφόρα εναλλακτική αντιμνημονιακή και προοδευτική πολιτική».

Σχόλια