default-image

Αυγενάκης:Οικιστική ανάπτυξη της έκτασης των δασκάλων ‘Νίκος Καζαντζάκης"

Κρήτη
Αυγενάκης:Οικιστική ανάπτυξη της έκτασης των δασκάλων ‘Νίκος Καζαντζάκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάγκη χορήγησης άδειας χωροθέτησης και οικιστικής καταλληλότητας της έκτασης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την οικιστική ανάπτυξη αυτής, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Στην ερώτηση αναφέρεται «Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», στο πλαίσιο των δράσεων του, αγόρασε το 1991, οικόπεδο έκτασης 40.817 τ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 93/1987, που προέβλεπε ελάχιστη έκταση 25 στρέμματα και 25 μέλη, με σκοπό την οικιστική ανάπτυξη και την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών. Εν συνεχεία, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Ειδικότερα, υποβλήθηκε Έκθεση σκοπιμότητας στο ΥΠΕΧΩΔΕ με αρ. πρωτ. 367/48/25-06-1992 και, κατόπιν αιτήματος της υπηρεσίας, κατατέθηκαν συμπληρωματικά στις 24-08-1993 τεχνική έκθεση, βεβαιώσεις από τη Δασική και Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και το πρακτικό της ΝΕΧΩΠ σύμφωνα με το οποίο η έκταση αυτή χαρακτηρίζεται 'απλή γη' κατάλληλη για χωροθέτηση. Ακολούθησαν οι προσπάθειες περί ΠΕΡΠΟ, με επισκέψεις και υποβολή υπομνημάτων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να εγκριθεί το καταστατικό και να χορηγηθεί άδεια οικιστικής καταλληλότητας. Το αίτημα έμεινε αναπάντητο για τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα τη δημοσίευση των νόμων 2508/1997 και 3212/2003, όπου προέκυψε το θέμα της αύξησης των στρεμμάτων σε 50 από 25 και τέθηκε ως προϋπόθεση η ένταξή της στη μελέτη ΠΕΡΠΟ Ν. Ηρακλείου. Ακολούθησαν οι απαιτούμενες ενέργειες  για την ένταξη της έκτασής μας σε ΠΕΡΠΟ για να ισχύσει στη συνέχεια η παρ. 18  του άρθρου 24 του Ν. 2508/1997».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «Η αξιοποίηση της προαναφερόμενης έκτασης, κατόπιν της αδειοδότησης της χωροθέτησης  και της οικιστικής καταλληλότητας αυτής, θα δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή και θα συμβάλλει στην δημιουργία κλίμακας για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής αυτής».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης θέτει τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την χορήγηση άδειας χωροθέτησης και οικιστικής καταλληλότητας της έκτασης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»; 2. Για ποιο λόγο δεν γίνεται εφαρμογή της παρ. 18  του άρθρου 24 του Ν. 2508/1997 αναφορικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις;».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News