default-image

Θεοδωράκης: "Διχασμένη προσωπικότητα" ο Πρωθυπουργός

Κρήτη
Θεοδωράκης: "Διχασμένη προσωπικότητα" ο Πρωθυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτή η κουβέντα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, σε συνέντευξή του στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο υπουργός Εργασίας επέλεξε πρώτα να δημιουργήσει τους «στρατούς» και μετά να συζητήσει για το πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια πρόταση για το ασφαλιστικό, η οποία δε βασίζεται σε καμία μελέτη» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού και χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο νέων εκλογών ενώ εμφανίστηκε αρνητικός στη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης και αντιπρότεινε μία κυβέρνηση επαϊόντων που θα λύσει τα προβλήματα. «Αυτή η λύση είναι πολύ καλύτερη από το να έχουμε "σούπα" οικουμενική», είπε και χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «διχασμένη προσωπικότητα».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι τα εξής:

Για το αν βγήκε κάτι χρήσιμο από τη συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό:

«Με δόση κριτικής και αυτοκριτικής θα έλεγα ότι θα έπρεπε να βγουν παραπάνω πράγματα. Το Ασφαλιστικό είναι ένα θεμελιακό πρόβλημα της χώρας,  ένα πρόβλημα που θα ταλανίσει πολύ τους πενηντάρηδες και τις επόμενες γενιές.

Αυτή κουβέντα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς. Το είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα. Πριν δώσει τις προτάσεις η κυβέρνηση, πριν δηλαδή δημοσιοποιήσει ο κ. Κατρούγκαλος το σχέδιο, να κάνουμε μια αληθινή κουβέντα στη Βουλή.

Δυστυχώς, δημιουργούνται τα στρατόπεδα και μετά συζητάμε, ενώ ο σωστός τρόπος είναι ο ανάποδος. Πρώτα να συζητάς, για να αποφεύγεις τα στρατόπεδα».

Για την πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό:

«Στην πρωτολογία μου έδωσα μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα που αποδεικνύουν το χάος που έχει η κυβέρνηση μέσα στο μυαλό της. Και είπα και αυτό που εσείς λέτε: δώστε μας τα στοιχεία για να καταλάβουμε τι προσδοκάτε. Δηλαδή εδώ υπάρχει μια πρόταση, η οποία δε βασίζεται σε καμία μελέτη, ή τουλάχιστον δε τη ξέρουμε τη μελέτη.

Ο κ. Κατρούγκαλος δίνει στη δημοσιότητα το συμπέρασμά του χωρίς να μας δίνει τα στοιχεία και αυτό δε μπορεί να οδηγήσει σε καμία διόρθωση».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Νομίζω ότι θα είναι καταστροφικό για όλους να κάνουμε τέσσερις εκλογές σ' ένα χρόνο, θα είναι και γελοίο. Και η συμπεριφορά χθες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι είναι στο πλευρό του πρωθυπουργού και θα στηρίξουν το ασφαλιστικό, αν και οι περισσότεροι με ελαφρά τη καρδία. Δεν είναι πεισμένοι, φαίνεται από τη συμπεριφορά τους. Αλλά φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει οι 153 να ψηφίσουν την πρότασή του, η οποία βέβαια δεν έχει έρθει -μιλάμε για μια πρόταση που είναι δέσμη ιδεών».

Για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή:

«Ο Πρωθυπουργός νομίζω ότι είναι μια διχασμένη προσωπικότητα. Αν δείτε την τριτολογία του ήταν μια συναινετική σοβαρή τοποθέτηση, με αντιθέσεις. Ήταν μια τοποθέτηση όπως θα έπρεπε να ήταν και η πρωτολογία του. Αλλά στην πρωτολογία του μίλησε μάλλον για τον κομματικό του στρατό και αυτός δεν είναι καλός οδηγός για να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Για τη συνάντηση πολιτικών αρχηγών:

«Είχα προτείνει να γίνει άμεσα η συζήτηση στη Βουλή, πριν διαμορφωθούν οι προτάσεις και του είχα προτείνει: ένας εμπειρογνώμονας από κάθε κόμμα - όχι ο Θεοδωράκης, ούτε ο Μητσοτάκης γιατί αυτό θα είναι πόλωση - να αποτελέσουν μια άτυπη ομάδα επαφής και να συζητήσουν το ασφαλιστικό. Τίποτα από αυτά δεν έγινε».

Για τη δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης:

«Δεν είμαι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης. Οι οικουμενικές κυβερνήσεις συνήθως είναι ένα παζάρι προς τα κάτω. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η Βουλή, εάν παραστεί ανάγκη, μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση μέσα σ' ένα πρόγραμμα, σε μια προγραμματική σύμβαση, σ' ένα συμβόλαιο δηλαδή για να πούμε όσα πράγματα μας απασχολούν: Μεταναστευτικό, Ασφαλιστικό, εξαγωγές, Παιδεία. Με βάση αυτά τα τέσσερα θέματα μπορούμε να κάνουμε μία κυβέρνηση επαϊόντων που θα λύσει τα προβλήματα της χώρας μέσα σε δύο χρόνια; Αυτή η λύση για μένα είναι πολύ καλύτερη από το να έχουμε μια "σούπα" οικουμενική».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News