default-image

Πιστώνεται σήμερα η 7η δόση της κάρτας σίτισης

Οικονομία
Πιστώνεται σήμερα η 7η δόση της κάρτας σίτισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστώνεται σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου η κάρτα σίτισης των δικαιούχων του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης.

Έτσι το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει η μεταφορά πίστωσης 17.253.850,00 € ως έβδομη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης ("Αλληλεγγύης"), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 147.730.

Στους ανωτέρω περιλαμβάνονται 2.403 δικαιούχοι, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης (ενστάσεις) και οι οποίοι με την παρούσα θα λάβουν τις τρεις πρώτες δόσεις της επιδότησης

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει. Ε

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η 6η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Το ποσό των 2.592.534,49 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 20.243 ιδιοκτητών ακινήτων. Στους ανωτέρω περιλαμβάνονται 264 νέοι δικαιούχοι, που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και οι οποίοι θα λάβουν τις τρεις πρώτες δόσεις του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση -με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News