Ειδήσεις

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν στην είσοδο του Οροπεδίου

Τι και αν οι θερμοκρασίες στο Οροπέδιο έχουν πέσει υπό του μηδενός με το κρύο και τα χιόνια να πρωταγωνιστούν;Οι αγρότες  εμφανίζονται όχι μόνο απτόητοι αλλά αμετακίνητοι στην θέση που βρίσκονται για δεύτερο συνεχές 24ώρο ,στην είσοδο του Οροπεδίου ,σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και ταυτόχρονα συμπαράστασης στον αγώνα που έχουν προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα συνάδελφοι τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.

"Ο αγώνας είναι μονόδρομος ,θέλουν να μας αφανίσουν,"τονίζουν και ζητούν την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου έχοντας στο πλευρό τους και τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη.

Στις 5 το απόγευμα ο δρόμος , μετά από 4 ώρες που παρέμεινε συμβολικά κλειστός ,άνοιξε και πάλι και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά..

Στο σημείο και απόψε παραμένουν περισσότερα από 40 τρακτέρ με τους αγρότες να αψηφούν το τσουχτερό κρύο και τον παγετό και να παραμένουν στο πόστο τους με βάρδιες.

Το σίγουρό είναι όπως δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου οπότε και θα ενώσουν την φωνή διαμαρτυρίας τους με τους αγρότες της υπόλοιπης Κρήτης ,συμμετέχοντας και εκείνο στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις 4 Φεβρουαρίου έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης .

Σε μηχανοκίνητη πορεία προχωρούν αύριο στο Ηράκλειο οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων, με αφετηρία το λιμάνι ενώ αύριο, αγρότες από το Ρέθυμνο κλείνουν τον κόμβο του Ατσιπόπουλου . Επίσης αγρότες  από το Λασίθι στήνουν μπλόκο στον κόμβο της Παχιάς Άμμου και με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται στις 4 Φεβρουαρίου με την κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Την ίδια ώρα ωστόσο κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους αγρότες σε όλη τη χώρα σε 37 μπλόκα και με περισσότερα από 10.000 τρακτέρ να βρίσκονται παραταγμένα σε κομβικά σημεία, δίνοντας μάχη για την επιβίωση τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Γεωργία Μακάκη

Σχόλια