Ειδήσεις

Σε συναγερμό η Ιεράπετρα για την σπείρα των διαρρηκτών

Την ώρα που το απόγευμα της Δευτέρας  γράφαμε για τη σπείρα των διαρρηκτών που εδώ και επτά μήνες έχει αδειάσει περισσότερα από 20 σπίτια , κλέβοντας κατά προτίμηση χρυσαφικά και χρήματα, την ίδια ώρα  πιθανότατα  οι ίδιοι κακοποιοί επεκτείνοντας το «ωράριο εργασίας τους», παραβίαζαν με σιδερένιο λοστό την βαριά ξύλινη πόρτα  της  εισόδου του σπιτιού ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων και έπαιρναν από την κρεβατοκάμαρα της τα χρυσαφικά  της  και τα ασημικά της,  κάνοντας το σπίτι άνω - κάτω μέσα σε ελάχιστα λεπτά .

Από την ώρα που δημοσιεύτηκε το θέμα της παράνομης δράσης της σπείρας των κακοποιών που επιλέγουν με προσοχή τα θύματα τους , μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, η  κοινωνία της Ιεράπετρας αφυπνίστηκε.

Το τελευταίο θύμα αυτής της αδίστακτης σπείρας των κακοποιών ήταν το απόβραδο της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου, η  43χρονη ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων κ Κλειώ Πιτροπάκη.

«Κατά τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας κλείσαμε το βενζινάδικο και γυρίσαμε με τον άντρα μου και το παιδί μου στο σπίτι μας. Βρήκαμε στο χαλί της εισόδου ένα μεγάλο κούτσουρο που μας έβαλε σε υποψίες  και μόλις ανοίξαμε την εξωτερική  σίτα , είδαμε την κεντρική ξύλινη είσοδο μισάνοικτη . Τότε καταλάβαμε αμέσως, ότι μας είχαν ανοίξει το σπίτι. Βρήκαμε παραβιασμένη τη βαριά ξύλινη πόρτα, σπασμένη την κλειδαριά μάλλον με σιδερένιο λοστό, και την κρεβατοκάμαρα  μας άνω-κάτω.

 Η μπιζουτιέρα μου βρέθηκε αδειασμένη στο χώλ, τα συρτάρια και οι ντουλάπες μας ανοιγμένες και ψαγμένες, γιατί μάλλον γύρευαν μετρητά , ενώ είχαν ψάξει ακόμα και τα συρτάρια όπου φυλάσσω  τα ρούχα του παιδιού μου στο παιδικό δωμάτιο. Πρέπει να έμειναν μέσα στο σπίτι ελάχιστα λεπτά και οι κινήσεις τους ήταν μάλλον με την καθοδήγηση ενδεχομένως κάποιου ανιχνευτή μετάλλων, που όμως στη δική μας περίπτωση δεν τους βοήθησε. Πρέπει να μπήκαν στο σπίτι μας από τις 5.30 το απόγευμα που έφυγε ο άντρας μου από το σπίτι, μέχρι τις 9.30 το βράδυ που γυρίσαμε μαζί από τη δουλειά. Δεν είχαμε χρήματα να πάρουν και αρκέστηκαν σε αυτά τα λίγα κοσμήματα   που βρήκαν στη μπιζουτιέρα», μας είπε η 43χρονη επιχειρηματίας κ Κλειώ Πιτροπάκη.

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί είδα το παιδί  μου να κλαίει πάρα πολύ, από τη στιγμή που κατάλαβε τι μας είχε συμβεί. Ένοιωσε,  αν και είναι μικρό , πως είναι να σου παραβιάζουν τον ιδιωτικό σου χώρο», πρόσθεσε η κ Πιτροπάκη.

Το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας ειδοποιήθηκε αμέσως , και πήγε στο σπίτι της οικογένειας στο Νέο Σχέδιο πόλης στη θέση «Ελαιοδεξαμενές», προκειμένου να ερευνήσει για τυχόν στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στους δράστες, ενώ οι άντρες της Σήμανσης προσπάθησαν  μάταια να βρούν  κάποια αποτυπώματα των δραστών οι οποίοι μάλλον φορούσαν γάντια.

Όσο το θέμα συζητείται τις τελευταίες 48 ώρες στην Ιεράπετρα, τόσο περισσότεροι κάτι θυμούνται να έχουν δεί και προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία που να οδηγούν σε κάποια κατεύθυνση την έρευνα των διωκτικών Αρχών.

                                                         ΣΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Από τις περισσότερες από 20 διαρρήξεις που ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, εκτός από την κλοπή των χρυσαφικών αξίας 20.000 ευρώ περίπου από το σπίτι του  56χρονου επιχειρηματία κ Μιχάλη Δασενάκη την περασμένη Πέμπτη, ξεχωρίζει επίσης και η διάρρηξη που έκαναν πριν από 10 μέρες στο σπίτι του 50χρονου ζαχαροπλάστη κ Νίκου Κορνάρου στο λόφο του «Έξιον Εστί», που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης.

«Μπήκαν στο σπίτι  μας στο «Άξιον Εστί», ενώ είμαστε στο Ζαχαροπλαστείο  με τη γυναίκα μου , παραβιάζοντας με προσοχή χωρίς να σπάσουν την μπαλκονόπορτα,  και πήγαν κατευθείαν στο σημείο όπου είχαμε συγκεντρωμένα τα χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα δικά μας και των παιδιών μας. Από μια πρόχειρη εκτίμηση που έχουμε κάνει , η αξία όλων εκείνων των αντικειμένων που  μας πήραν και που  έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εμάς και τα παιδιά μας κυρίως, ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Νομίζω ότι πρέπει εκείνοι που κάτι ύποπτο έχουν δει, στα σημεία όπου έχουν χτυπήσει μέχρι σήμερα,  να  μιλήσουν στην Ασφάλεια Ιεράπετρας που κάνει την έρευνα για να σταματήσει τη δράση αυτών των κακοποιών το συντομότερο δυνατόν», μας είπε ο ζαχαροπλάστης κ Νίκος Κορνάρος.

                                                                                             Ρεπορτάζ:Νίκος Πετάσης

Σχόλια