Ειδήσεις

Γ.Λιβιτσάνος: Κοινωνικό Μέτωπο και Πολιτικοί Στενωποί

Σε μία συνολική αποτίμηση της κατάστασης , με την κοινωνία να φτιάχνει ενιαίο μέτωπο έστω και με ανομοιογενείς ομάδες συμφερόντων για δίκαια αιτήματα όπως στο ασφαλιστικό και το πολιτικό σύστημα από την άλλη να βαδίζει μεταξύ αιτημάτων της κοινωνίας και ασφυκτικού πλαισίου μνημονίων, που έχουν όμως τα περισσότερα κόμματα ψηφίσει από το καλοκαίρι, προχώρησε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Γεράσιμος Λιβιτσάνος, γνωστός και από τις παραγωγές του στο portal the press-project, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη .

Όπως είπε στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή θα επιβεβαιωθεί από τη μία η μετωπική στο νέο δίπολο Τσίπρα -Μητσοτάκη και με οξύτητα, όμως το σουρεαλιστικό εδώ είναι πως και οι δύο είναι υποχρεωμένοι να βαδίσουν στη λογική του τρίτου μνημονίου που έχουν αποδεχθεί.

Το ενδιαφέρον για τον Γ.Λιβιτσάνο , είναι πως θα κινηθούν τα μικρότερα κόμματα του κέντρου, αφού το ΠΟΤΑΜΙ φαίνεται να προσεγγίζει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ να χωρίζεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ο Λεβέντης χωρίς να εγκαταλείπει τα οικουμενικά σχήματα ίσως δείξει έτοιμος για συνεργασία με Τσίπρα, αφού οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης κατά τη γνώμη του δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι.

Για τον ίδιο είναι πιθανότερο ένα εγχείρημα μεγάλης οικουμενικής στην Ελλάδα , παρά οι εκλογές εκ νέου, αν και παραμένει ερωτηματικό  για το αν οι δανειστές θέλουν εντός της ΝΔ ή ως εναλλακτική σε ενδεχόμενο πολιτικό αδιέξοδο.  

Για το προσφυγικό τέλος , κατά τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο μπορεί να είναι το θέμα που θα τινάξει την Ε.Ε. στον αέρα , όμως δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για συνολική αντιμετώπιση, αφού ούτε το χειμώνα οι ροές έχουν ανακοπεί , ενώ από την άνοιξη είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε μετατροπή και επισήμως της Ελλάδας σε  «ζώνη υγειονομικής κάλυψης» , μετατρέποντας την χώρα σε « αποθήκη ψυχών» και επισήμως.

Σχόλια