default-image

Ερώτηση Κεγκέρογλου για ρύθμιση χρεών των εργοδοτών

Οικονομία
Ερώτηση Κεγκέρογλου για ρύθμιση χρεών των εργοδοτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων έχει βγει ήδη το 30% των εργοδοτών που υπέβαλε αίτηση στο ΙΚΑ γεγονός που έχει οδηγήσει  το Ίδρυμα  σε απώλειες της τάξης του 1 δις  ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε μέσα από ερώτηση του του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου ,συνολικά 33.972 οφειλέτες σε σύνολο 113.932 που είχαν ενταχθεί έως και τον Ιούλιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων, σταμάτησαν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάσουν τη ρύθμιση και το ΙΚΑ έσοδα πάνω από ένα δις ευρώ που υπολόγιζε ότι θα εισπράξει σε βάθος χρόνου μέσω του ν. 4321/15.

Ο κ. Κεγκέρογλου μέσα από την ερώτηση του , ζητάει να πάρει το Υπουργείο συγκεκριμένη πρωτοβουλία έτσι ώστε να δοθεί δυνατότητα στο μεγάλο ποσοστό αυτό των εργοδοτών να μπουν εκ νέου στη ρύθμιση  καθώς τα έσοδα που θα απωλέσει το ΙΚΑ από τους εργοδότες που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων είναι πολύ σημαντικά και  μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον δικαιολογείται η δυσκολία των εργοδοτών να εκπληρώσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου:

"Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

Προτίθεται το Υπουργείο να πάρει συγκεκριμένη πρωτοβουλία έτσι ώστε να δοθεί δυνατότητα στο μεγάλο ποσοστό αυτό των εργοδοτών να μπουν εκ νέου στη ρύθμιση ;"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News