default-image

Ξυδάκης: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν δήμιος του λαού

Ελλάδα
Ξυδάκης: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν δήμιος του λαού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ασφαλιστικό και άλλα επώδυνα μέτρα είναι προϊόν μιας συμφωνίας που 222 βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ και ΧΑ, ψήφησαν το καλοκαίρι. Το ασφαλιστικό είναι σκληρό αλλά είναι ότι καλύτερο σε μια δυστυχώς σκληρή συμφωνία. Αυτή είναι η αλήθεια αλλά είναι προφανές ότι αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος, η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται με μέτρα ως δήμιος έναντι του λαού! Αρκετά πια. Ίσως τότε οι εκλογές να είναι μονόδρομος.»

Αυτά είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο984 και τον Γιώργο Σαχίνη ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι για την κυβέρνηση ανοιχτό.

Για τα Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι οι εκβιασμοί από χώρες - μέλη μεμονωμένα προς της Ελλάδα γίνεται για το εσωτερικό τους ακροατήριο.

Η ουσία είναι πως αν καταργηθεί η Σέγκεν κι αν οι χώρες της Ε.Ε. εξακολουθήσουν να  ασκούν εθνικές ακραία φοβικές πολιτικές , τότε η Ε.Ε. πάει για διάλυση, πρόσθεσε .

Τα hot-spots στην Ελλάδα θα είναι έτοιμα σε 8 μέρες, ενώ όπως είπε ακόμη κι αν όλοι κλείσουν τα σύνορα τους με στόχο να μείνουν εκατομμύρια άνθρωποι στα αζήτητα στην Ελλάδα, απλά αυτά τα εκατομμύρια θα αλλάξουν την ροή τους αναζητώντας άλλη χώρα διέλευσης μέσα στο καλοκαίρι, οπότε όλοι όσοι στην Ευρώπη νομίζουν ότι θα ξεφορτωθούν  το πρόβλημα θα το βρουν ίσως και γρηγορότερα μπροστά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News