default-image

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για την άδικη δολοφονία της μάνας

Κρήτη
Να αποδοθεί δικαιοσύνη για την άδικη δολοφονία της μάνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην ώρα που οι κατηγορούμενοι ως φονιάδες του ζευγαριού ηλικιωμένων στο Σφηνάρι Χανίων έπαιρναν το δρόμο για την φυλακή, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι, συγκλονίζει η δήλωση των άλλων δύο παιδιών της 66χρονης γυναίκας, που ζήτησαν δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατο της μητέρας τους!

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες το μεσημέρι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων, οι τρεις άνδρες οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της φρικτής δολοφονίας του ηλικιωμένου ζεύγους, το Φεβρουάριο του 2015, στο χωριό Σφηνάρι, στα Χανιά.

Τόσο ο 47χρονος γιος - από τον πρώτο γάμο - του 78χρονου δολοφονηθέντα, όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, ηλικίας 49 και 34 ετών, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οδηγήθηκαν στις φυλακές της Αγιάς Χανίων.

Στην απολογία του ο 47χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου πήγε μαζί με το 49χρονο και τον 34χρονο στο Σφηνάρι. Ο γιος του αδικοχαμένου 78χρονου φέρεται, ωστόσο, να υποστήριξε ότι περίμενε στο όχημα του 49χρονου όση ώρα ο τελευταίος και ο 34χρονος βρίσκονταν στο σπίτι του πατέρα του και της μητριάς του. Ο 47χρονος ισχυρίστηκε ακόμη ότι πήγε με τους άλλους δύο κατηγορούμενους στο Σφηνάρι για να κλέψουν χρήματα από τον πατέρα και τη μητριά του κι ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε ειπωθεί τίποτα μεταξύ των κατηγορουμένων για δολοφονία.

Από την πλευρά του, ο 49χρονος συγκατηγορούμενος του 47χρονου φέρεται να αρνήθηκε, ενώπιον της ανακρίτριας, την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι υποστήριξε ότι δεν έχει πάει ποτέ του στο Σφηνάρι. Ανάλογη ήταν και η στάση που κράτησε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού και ο πιο μικρός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο 34χρονος, ο οποίος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται τίποτα από εκείνη τη μέρα...

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Πέμπτη, διώκονται με τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συρροή και από κοινού και της ληστείας.

Χθες, πάντως, τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στα Δικαστήρια των Χανίων ήταν δρακόντεια, υπό το φόβο των αντιδράσεων των συγγενών των θυμάτων. Όντως, κατά τη μεταφορά των τριών κατηγορουμένων στο ανακριτικό γραφείο, τα δύο από τα τρία παιδιά - από τον πρώτο γάμο - της 66χρονης, που βρίσκονταν στα Δικαστήρια, ξέσπασαν επιτιθέμενα φραστικά στους κατηγορούμενους. Όπως ήταν φυσικό, "κόκκινο πανί" γι' αυτούς ήταν κυρίως ο 47χρονος γιος του 78χρονου συζύγου της μητέρας τους...

Στο μεταξύ, μιλώντας στο neakriti.gr, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και δικηγόρος της οικογένειας της 66χρονης, Ανδρέας Βροντάκης, έκανε λόγο για «αποτρόπαια πράξη σε βάρος δύο ηλικιωμένων ανθρώπων, που συντάραξε την κοινωνία των Χανίων το Φεβρουάριο του 2015. Τα δύο θύματα βασανίστηκαν και τελικά δολοφονήθηκαν, για να φανερώσουν πού είχαν κρυμμένα τα χρήματα. Μιλάμε για ένα στυγερό έγκλημα, για το οποίο οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Το χρονικό

Το διπλό φονικό σημειώθηκε το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου του 2015. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις κατηγορούμενοι πήγαν με το αυτοκίνητο του 49χρονου στο σπίτι του ζεύγους, στο Σφηνάρι, με σκοπό να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο φέρεται να είχε φυλάξει εντός της οικίας του ο 78χρονος. Στο σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος γιος του 78χρονου παρέμεινε στο όχημα.

Οι ηλικιωμένοι δεν αποκάλυψαν στους δράστες πού βρίσκονται τα χρήματα. Για να μαρτυρήσουν την κρυψώνα, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να τους βασάνισαν και να τους χτύπησαν με μαχαίρι κι ένα κούτσουρο, με αποτέλεσμα να βρουν και οι δυο φρικτό θάνατο...

Ζητούν δικαίωση τα παιδιά της 66χρονης

Την ίδια ώρα, χθες, στα Δικαστήρια, η κόρη της 66χρονης, έχοντας στο πλάι της τον αδερφό της, διάβασε γραπτή δήλωση της οικογένειας, στην οποία γίνεται λόγος για «στυγερή και αποτρόπαιη δολοφονία».

«Η Ευαγγελία Βροντάκη ήταν μητέρα τριών παιδιών, που απέκτησε στον πρώτο της γάμο. Ήταν μια υπέροχη μάνα, μια ηρωίδα μάνα. Σε νεαρή ηλικία, ύστερα από έναν άτυχο γάμο, έμεινε μόνη της να μεγαλώνει τρία μικρά παιδιά. Η αγάπη της για εμάς ήταν η κινητήριος δύναμη να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής της. Δούλεψε σκληρά, δύο και τρεις δουλειές, για να μη μας στερήσει τίποτα. Στις δυσκολίες μας, στις αρρώστιες μας, ήταν εκεί, πάντα στο πλευρό μας. Ήταν μια άξια μάνα, μια βασανισμένη μάνα. Δυστυχώς, έτσι ήταν και το τέλος της. Άδικο και βασανιστικό.

Πιστεύουμε ότι σε αυτήν την αποτρόπαιη και στυγερή πράξη η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποδώσει τα μέγιστα των ποινών στους αδίστακτους δράστες των αδικοχαμένων αυτών ψυχών, της μητέρας μας, αλλά και του συζύγου της, που το τέλος του γράφτηκε από το χέρι του ίδιου του του παιδιού. Ευχαριστούμε ολόψυχα όλο το επιτελείο της Ασφάλειας Χανίων, τους ταξίαρχους κύριο Γεωργιακάκη και κύριο Δασκαλάκη, το διοικητή κύριο Χηνόπουλο και όλους τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας. Να σας έχει ο Θεός καλά και να σας δίνει δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο σας», καταλήγει η δήλωση της οικογένειας της 66χρονης.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News