default-image

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη

Αθλητισμός
Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός… επέστρεψε. Μετά από δύο άκρως προβληματικές εμφανίσεις που απέφεραν δύο «άσχημες» ήττες από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις, οι «ερυθρόλευκοι» θύμισαν τον… κανονικό εαυτό τους και επικράτησαν κατά κράτος του Παναθηναϊκού (80-66).

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο δεκάλεπτο (27-9), εξίσου αποτελεσματική στο δεύτερο όταν έφτασε και στο +30 (απειλώντας το ιστορικό +35, από το 73-38 του 1996), ενώ όταν ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στην τρίτη περίοδο, οι πρωταθλητές είχαν τις απαντήσεις και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να πλησιάσει περισσότερο από το -9.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός σφιχταγκάλιασε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για έκτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» θα το εξασφαλίσουν αν δεν κάνουν άλλη ήττα στις εναπομείνασες 11 αγωνιστικές, όπου τα δυσκολότερα παιχνίδια τους είναι αυτά με ΑΕΚ και Άρη εκτός έδρας.

Στις τάξεις της ομάδας υπήρχε απόλυτα ικανοποίηση. Αρχικά για την αντίδραση μετά τα δύο «στραπάτσα» στο Top 16, εν συνεχεία με την επιστροφή της άμυνας στα συνήθη στάνταρ απόδοσης, αλλά και για την επιθετική λειτουργία που ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός πήρε πολλά όχι μόνο από τον ηγέτη του, Βασίλη Σπανούλη (17π., 8 ασίστ), αλλά και από τρεις «νέους», τον Ντάνιελ Χάκετ, τον Ντι Τζέι Στρόμπερι και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Περιθώρια βελτίωσης, πάντως, υπάρχουν πολλά. Κι όχι μόνο μέσω της επικείμενης επιστροφής των Ματ Λοτζέσκι και Κώστα Παπανικολάου.

Οι Πειραιώτες δεν έχουν την πολυτέλεια να απολαύσουν την επιτυχία τους, αφού ήδη η προσοχή έχει στραφεί στο μεγάλο ματς της Πέμπτης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Μια νίκη στο γήπεδο όπου πέρσι χάθηκε ο τελικός της Ευρωλίγκας θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό τη «ζημιά» από τις δύο προηγούμενες ήττες. Στον αγώνα αυτό πιθανότατα θα επανεμφανιστεί ο Ματ Λοτζέσκι, όχι όμως και ο Κώστας Παπανικολάου που στο Top 16 θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την όγδοη αγωνιστική.

Όσον αφορά στα… μεταγραφικά, μπορεί από πλευράς Ολυμπιακού να διαψεύδεται πως υπάρχει περίπτωση απόκτησης ψηλού στη θέση του Σον Τζέιμς, ωστόσο όσο υπάρχει προθεσμία τίποτα δεν αποκλείεται. Το βέβαιο είναι πως δεν θα υπάρξει βιαστική απόφαση, αλλά είναι πολύ πιθανό μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, όταν και λήγει η διορία για μεταγραφές στην Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» να ψαχτούν για έναν ψηλό προκειμένου να είναι καλυμμένοι στη θέση «5» και να μην… τρέμει η ψυχή τους για κάποιον τραυματισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News