default-image

Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης στο δήμο Μαλεβιζίου

Κρήτη
Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης στο δήμο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εκπροσώπων αρχών και φορέων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και σύσσωμης της δημοτικής Αρχής, εγκαινιάστηκε η δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου στο Γάζι, με τις ευλογίες του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Μαλλιωτάκη και των εφημερίων π. Μιχαήλ Μανιαδή, π. Ευάγγελου Παπουτσάκη και π. Γεωργίου Δαμιανάκη.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό, ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του βασικού δωρητή της Βιβλιοθήκης Μανόλη Δουλγεράκη στον πολυχώρο Τεχνόπολις, με ομιλίες των Γρηγόρη Σηφάκη, Νίκου Σκουλά, Κώστα Γραμματικάκη και Γεωργίας Ορφανού και συντονιστή τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Μαλεβιζίου, δημοσιογράφο Κώστα Τριγώνη.

Παρά το κρύο, αρκετοί συμπολίτες μας παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό τόνισε: «Απόψε εγκαινιάσαμε τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, την πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη σε ολόκληρο το Δήμο. Μια σπουδαία κατά τη γνώμη μας πολιτιστική δομή, που έρχεται να προστεθεί δίπλα στις άλλες σημαντικές πολιτιστικές δομές που έχουμε ήδη ολοκληρώσει: Το αρχαιολογικό μας Μουσείο στο Γάζι, που στεγάζει τη μεγάλη δωρεά της Αρχαιολογικής Συλλογής Μεταξά και αρχαία από την περιοχή μας, και βέβαια, την Πινακοθήκη στην Τύλισο που μεταξύ άλλων θα φιλοξενήσει τα έργα της άλλης μεγάλης δωρεάς προς το δήμο Μαλεβιζίου, των έργων του Μπότη Θαλασσινού».

Ο μεγάλος δωρητής της δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, Μανώλης Δουλγεράκης

Για την προσωπικότητα του Μανόλη και το έργο του μίλησαν, με επιστημονική επάρκεια, οι έγκριτοι ομιλητές που κοσμούν με το κύρος τους την αποψινή μας εκδήλωση: Ο καθηγητής Γρηγόρης Σηφάκης, ωσεί παρών απόψε, η φιλόλογος κυρία Γεωργία Ορφανού, ο τ. Υπουργός κ. Νίκος Σκουλάς, και ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Γραμματικάκης, τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.

Φωτ: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News