Ειδήσεις

Χρυσαφικά έβαλε στο μάτι σπείρα διαρρηκτών στην Ιεράπετρα

Πονοκέφαλος για το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας έχει γίνει σπείρα αδίστακτων κακοποιών που έχει ρημάξει από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα σπίτια που βρίσκονται σε απόμερα σημεία στους οικισμούς γύρω από την Ιεράπετρα.

Τουλάχιστον 20 είναι οι διαρρήξεις που έχουν καταγγελθεί από θύματα αυτής της αδίστακτης σπείρας η οποία χτυπά συνήθως τις πρωινές ώρες από τις 9.00 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι  έχοντας βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι που έχει βάλει στόχο.

Χρυσαφικά και χρήματα  που έχουν κρυφτεί σε κρυψώνες μετά την εφαρμογή των capital controls, ανακαλύπτονται σε ελάχιστα λεπτά, καθώς η σπείρα χρησιμοποιεί εξελιγμένες μεθόδους.

«Χρησιμοποιούν αυτοί οι αδίστακτοι κακοποιοί ανιχνευτές μετάλλων, και ανακαλύπτουν σε ελάχιστα λεπτά την κρύπτη που ο καθένας μας έχει επιλέξει στο σπίτι του για να φυλάξει τα χρυσαφικά του», μας λέει ο 56χρονος επιχειρηματίας κ Μιχάλης Δασενάκης τελευταίο θύμα της δράσης των κακοποιών στην Ιεράπετρα.

«Από τις 9.30 μέχρι τις 11.00 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, διάστημα στο οποίο λείψαμε από το σπίτι  μας στα Λιβάδια Ιεράπετρας, μπήκαν αδιαφορώντας για τα σκυλιά που γαύγιζαν και κατάφεραν με μαεστρία να παραβιάσουν χωρίς να σπάσουν το παράθυρο το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα.

Πρέπει να ήταν τουλάχιστον δύο άτομα. Ο ένας βρήκε πολύ γρήγορα με ανιχνευτή μετάλλων το σημείο που είχαμε φυλάξει τα χρυσαφικά, ενώ ο άλλος άδειαζε όλα τα ντουλάπια του σπιτιού ψάχνοντας για μετρητά. Πήραν μόνο τα χρυσαφικά μας γιατί δεν είχαμε χρήματα και η λεία τους ξεπερνά σε αξία τις 20.000 ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν με τον ίδιο κάποιο τρόπο σπίτι στην περιοχή μας. Έχουν  ανοίξει περισσότερα από 20 σπίτια και θα πρέπει να σταματήσουμε τη δράση τους. Παρακαλώ όποιον είδε οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση στην περιοχή του Γηροκομείου της Ιεράπετρας το πρωί της περασμένης Πέμπτης, να το καταθέσει στην Ασφάλεια που κάνει τις έρευνες με τη Σήμανση που ήρθε και πήρε αποτυπώματα», καταλήγει ο κ Μιχάλης Δασενάκης.

Στο πάνω Χωριό , στο Κάτω Χωριό, στο Κουτσουνάρι, στο Κεντρί και στη βόρεια πλευρά έξω από το σχέδιο πόλης της Ιεράπετρας, κινούνται συνήθως ,παρακολουθώντας τις κινήσεις των υποψηφίων θυμάτων τους. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας με το λιγοστό προσωπικό που έχει μείνει στην υπηρεσία τους, ερευνούν καθημερινά αυτές τις υποθέσεις, αλλά ζητούν και την συνδρομή των δημοτών στις περιοχές που έχουν δράσει οι διαρρήκτες, γιατί και η παραμικρή πληροφορία είναι πιθανόν να τους οδηγήσει στην εξάρθρωση αυτών των κακοποιών στοιχείων.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια