Ειδήσεις

Στην "κατάψυξη" το Οροπέδιο Λασιθίου με -6 βαθμούς

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο τεχνικός εξοπλισμός του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου προκειμένου να είναι σε θέση να παρέμβει άμεσα εφόσον χρειαστεί καθώς και σήμερα στην περιοχή η χιονόπτωση είναι συνεχής ενώ η θερμοκρασίες δημιουργούν ένα άκρως παγωμένο σκηνικό καλυμμένο από ένα κατάλευκο πέπλο χιονιου.

Ο υδράργυρος έχει πέσει αισθητά ενώ ο παγετός και το κρύο έχουν κάνει ιδιαιτέρως αισθητή  την παρουσία τους .Αρκεί να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία  το μεσημέρι έπεσε κάτω από το μηδέν ενώ σύμφωνα και με τα στοιχεία από τους μετεωρολόγους το βράδυ  σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει τους -5 βαθμούς κελσίου με την  χιονόπτωση να γίνεται όσο περνάει η μέρα ολοένα και πιο έντονη. Αύριο αναμένεται το  ίδιο σκηνικό με πολικές επίσης θερμοκρασίες .Την ελάχιστη να αγγίζει τους - 6 βαθμούς και την μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 0 βαθμούς κελσίου.

Ο Δήμαρχος συστήνει σε κατοίκους και επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και βεβαίως να αποφεύγονται όσο αυτό είναι δυνατό τα άσκοπα δρομολόγια  ενώ σήμερα τα σχολεία στο Τζερμιάδο δεν λειτούργησαν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του neakriti.gr με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες μέχρι στιγμής.

Χθες πάντως δεν έλειψαν και μεμονωμένα περιστατικά που μηχανήματα του Δήμου χρειάστηκε να επέμβουν για τον απεγκλωβισμό επισκεπτών με την περιπέτεια τους ωστόσο να  έχει αίσια έκβαση.

Ρεπορτάζ :Βάλια Μπούη

Σχόλια