Ειδήσεις

Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για τον φόνο του ζευγαριού

Υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγγενών του ηλικιωμένου ζεύγους το οποίο φέρονται να έχουν δολοφονήσει, οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για την φρικιαστική ανθρωποκτονία στο Σφηνάρι Χανίων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Κεντρική φιγούρα και στόχος των αποδοκιμασιών ο 47χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού, ενώ συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, που επίσης οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ένας 49χρονος και ένας 34χρονος. σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, καθώς και της απόπειρας ληστείας.

Έξω από την πόρτα του ανακριτή, τα παιδιά της δολοφονημένης γυναίκας και μητριάς του ενός φερόμενου δράστη, ήρθαν τετ - α - τετ με τους κατηγορουμένους, τους οποίους αποδοκίμασαν έντονα.  Μάλιστα κινήθηκαν εναντίον τους, αλλά η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας δεν επέτρεψε να προσεγγίσουν και να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση έπειτα από πολύμηνες έρευνες, οι τρεις δράστες, το μοιραίο απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου,  μετέβησαν με το αυτοκίνητο του  49χρονου, στο σπίτι των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στο σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και μαχαίρι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή

Σχόλια