default-image

Δ.Μηλάκας : Κοινωνικό Μέτωπο σε αδιέξοδο Πολιτικό Σύστημα 

Κρήτη
Δ.Μηλάκας : Κοινωνικό Μέτωπο σε αδιέξοδο Πολιτικό Σύστημα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκρότηση και η ενίσχυση ενός κοινωνικού μετώπου με αφορμή το ασφαλιστικό, αλλά και τις άλλες επώδυνες αποφάσεις του τρίτου μνημονίου, θρυμματίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό , όπου η μία ομάδα στρέφονταν κατά της άλλης, δηλώνει ο αρχισυντάκτης στο «Ποντίκι» Δημήτρης  Μηλάκας, μιλώντας στο Ράδιο  9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, προσθέτοντας πως η κοινωνία αντιλαμβάνεται πλέον ότι ανεξαρτήτως κυβερνήσεων , όπως αυτή του ενός χρόνου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εφαρμογή του ίδιου πλαισίου που είναι τα μνημόνια, χωρίς χάραξη εθνικής στρατηγικής , οδηγεί σε αδιέξοδο όλη την κοινωνία.

Κατά τον Δημήτρη Μηλάκα , το πολιτικό σύστημα είναι σε αδιέξοδο , οι «εφεδρείες» του «καίγονται», οι πρόωρες εκλογές μπορεί να είναι  στην σκέψη της κυβέρνησης , όμως οι δανειστές γνωρίζουν ότι και αυτή η Βουλή αν χρειαστεί μπορεί να δώσει μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία.

Σημείωσε ότι ο  καιροσκοπισμός,  με τον οποίοι οι πολιτικές δυνάμεις (αυτές που κυβέρνησαν, κυβερνούν ή φιλοδοξούν να καταλάβουν κυβερνητικούς θώκους) αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους, τους οποίους καταστρέφουν με τις πολιτικές που ακολουθούν, αποπνέει πια μια ισχυρή «οσμή» γελοιότητας.

Από τη θέση της αντιπολίτευσης λοιπόν, όλα τα κόμματα «εξουσίας» στέκονται δίπλα και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα  επαγγελματιών και κοινωνικών ομάδων που  «σφαγιάζονται» για να βγουν τα νούμερα των μνημονίων.

Στους κυβερνητικούς θώκους, όπως αποδεικνύει με παραστατικό και γλαφυρό τρόπο και  το παράδειγμα της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα αλλάζουν.

Καθ' ότι η ανάληψη της εξουσίας συνεπάγεται  «υποταγή στα συμφωνηθέντα, ηλίθιε», όπως το έθεσε πρόσφατα και δημόσια ο Σόιμπλε.

Αυτήν ακριβώς την οδηγία υποταγής έχουν αναλάβει να  διαχειριστούν τα κόμματα εξουσίας και αυτό είναι που όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας αρχίζουν να κατανοούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News