Ειδήσεις

Επίδομα θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη λόγω κρύου στο Οροπέδιο

Θερμοκρασίες που βρίσκονται, κατά πολύ κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 10 °C. σημειώνονται  για 4 μήνες στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ενώ ο καταγεγραμμένος γενικός μέσος όρος θερμοκρασίας ανά έτος είναι μόλις 13,2  °C.

Με αυτά τα δεδομένα ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης , κρούει καμπανάκι κυνδύνου για τους κατοίκους της περιοχής του , οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι ηλικιωμένοι και ζητάει την έγκριση του επιδόματος θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη για τους κατοίκους του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες.

Μάλιστα για το θέμα ο δήμαρχος Οροπεδίου είχε συνεργασία στο δήμο με τον βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη στον οποίο και παρέδωσε όλα τα σχετικά καιρικά στοιχεία-γραφήματα με τις ακριβείς ενδείξεις θερμοκρασιών από τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού που βρίσκεται στο δημαρχείο.

Στα-συνημμένα-γραφήματα αναλύονται οι μέσες τιμές θερμοκρασιών ανά μήνα, όπου για 4 μήνες καταγράφονται θερμοκρασίες που βρίσκονται, κατά πολύ κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 10 °C.

Επίσης αποτυπώνονται οι μέσες τιμές θερμοκρασίας ανά έτος, όπως προέκυψαν από την επεξεργασία των αναλύσεων από το 2007 έως και το 2015. Ο καταγεγραμμένος γενικός μέσος όρος θερμοκρασίας για το οροπέδιο Λασιθίου είναι μόλις 13,2  °C.  Με την μέθοδο αυτή τεκμηριώνονται οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματικές συνθήκες του Οροπεδίου Λασιθίου, επιτάσσουν την επιδότηση θέρμανσης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται και για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου.

Σχόλια