Ειδήσεις

Με νέα ακτινολογικά μηχανήματα εξοπλίστηκε το ΠΑΓΝΗ

Μία ευχάριστη είδηση  που προκαλεί ανακούφιση στους ασθενείς που θα επισκεφθούν το ΠΑΓΝΗ αλλά και στους γιατρούς του νοσοκομείου αποτελεί η εγκατάσταση δύο σύγχρονων ακτινολογικών μηχανημάτων ψηφιακών ακτινογραφιών στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το μεσημέρι μάλιστα  πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης του ΠΑΓΝΗ-αξονικός τομογράφος,  η τελετή Εγκαινίων των αναβαθμισμένων με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό Μονάδων της Κλασσικής Ακτινολογίας και της Υπολογιστικής Τομογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν στο Εργαστήριο δύο σύγχρονα Ακτινολογικά μηχανήματα ψηφιακών ακτινογραφιών (εταιρείας AGFA GAEVART, μοντέλο DX-D600) χωρίς την ανάγκη χρήσης υγρών εμφανιστηρίων.

Έχει επίσης εγκατασταθεί νέο ψηφιακό μηχάνημα σε μία πλήρως εξοπλισμένη Αίθουσα Ακτινοσκόπησης για ειδικές εξετάσεις πεπτικού-ουροποιογεννητικού συστήματος και ενδοσκοπήσεων ERCP (εταιρείας GMM, μοντέλο Opera T90ce).  Παράλληλα τοποθετήθηκε και λειτουργεί ένα πλήρες μηχάνημα Ορθο-παντογράφου με δυνατότητα τρισδιάστατης ανασύνθεσης (εταιρείας SIRONA, μοντέλο Orthophos XG).

Τέλος, τον Δεκέμβριο εγκαταστάθηκε ο νέος υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος 128 τομών διπλού ενεργειακού φάσματος (εταιρείας GENERAL ELECTRIC, μοντέλο Revolution GSI), ο οποίος είναι ο πρώτος του είδους του στην Ελλάδα. Ο Τομογράφος εξειδικεύεται στην απεικόνιση των αγγείων και της καρδιάς και ανοίγει νέες δυνατότητες σε κλινικούς και ερευνητικούς τομείς.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης  έγινε στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΗ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και θα τιμηθούν παλαιά στελέχη, που σφράγισαν με την παρουσία τους τη δημιουργία, λειτουργία και ανάπτυξη ενός εκ των κορυφαίων σε Ελλάδα και Ευρώπη Ακτινολογικών   Εργαστηρίων. Τα στελέχη τίμησε ο ομότιμος Καθηγητή Ακτινολογίας κ. Νίκος Γκουρτσογιάννης.

Φωτογραφίες :Ν.Χαλκιαδάκης

Σχόλια