Ειδήσεις

Αψηφούν το ψύχος και παραμένουν στο μπλόκο επ’ αόριστον

Παραμένουν στο μπλόκο, στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, οι αγρότες της περιοχής το οποίο και έχουν στήσει από νωρίς το πρωί διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό και ασφαλιστικό, συμπαραστεκόμενοι παράλληλα στον αγώνα των υπολοίπων αγροτών της  χώρας και του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου για συνέχιση και κλιμάκωση και αυτήν την εβδομάδα των κινητοποιήσεων τους .

Παρά το σφοδρό ψύχος και την πυκνή χιονόπτωση δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση τους επ' αόριστον αν δεν λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Υπουργό για τα αιτήματα τους. Στο σημείο παραβρίσκεται συμπαραστεκόμενος και ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης.

Σε ψήφισμα τους  από χθες οι αγρότες , κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες του οροπεδίου Λασιθίου ,έπειτα από  την έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη που υποστήριξε ότι και η δημοτική αρχή θα είναι στο πλευρό των αγροτών του Λασιθίου αναφέρουν :

"Επειδή ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ζητούμε  να αποσυρθούν άμεσα τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση και να γίνει ειλικρινής και με ουσία διάλογος λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των αγροτικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Είμαστε αντίθετοι στα νέα φορολογικά μέτρα, στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό μας και στην πολιτική των τελευταίων ετών που έχει εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος καλλιέργειας.

Αποφασίζουμε την ευθυγράμμιση των επόμενων κινήσεων με αυτές του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των αγροτών και κάθοδο σε δυναμικές κινητοποιήσεις με προσυγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, στην είσοδο του οροπεδίου Λασιθίου την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016."

Στον κόμβο της Παχιάς Άμμου προετοιμάζονται οι αγρότες του Λασιθίου

Εν τω μεταξύ, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις με συγκέντρωση αγροτικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων, μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου στον κόμβο της Παχιάς Άμμου, αποφάσισαν οι αγρότες του νομού Λασιθίου, ενώ συγκεντρώνουν δυνάμεις για το μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά τη συνάντηση του Παγκρήτιου συντονιστικού οργάνου στο Ηράκλειο την περασμένη Κυριακή. Στο μεταξύ οι τοπικές κινητοποιήσεις άρχισαν από το πρωί της Δευτέρας από το Οροπέδιο Λασιθίου.

Παρά το σφοδρό ψύχος και την πυκνή χιονόπτωση οι αγρότες του ορεινού δήμου, έκαναν το δικό τους μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι αγρότες της περιοχής που είχαν στήσει το μπλόκο τους από νωρίς το πρωί διαμαρτυρήθηκαν για το αγροτικό φορολογικό και το ασφαλιστικό. Παρά το σφοδρό ψύχος και την πυκνή χιονόπτωση δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση τους επ' αόριστο, αν δεν λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Υπουργό για τα αιτήματα τους. Στο μπλόκο βρισκόταν  και ο δήμαρχος Οροπεδίου  Λασιθίου  κ Γιάννης Στεφανάκης, συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των αγροτών.

«Δικαιολογημένες και αναγκαίες», χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, «σε μια περίοδο μάλιστα κρίσιμη για την αγροτική οικονομία. Η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αλλά και η αύξηση της φορολογίας των αγροτών είναι τέτοια που με βεβαιότητα οδηγεί στην εξαθλίωση. Σταδιακά και αυξητικά οι αγρότες επιβαρύνονται με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα παραγωγής, αλλά παράλληλα και να αδυνατούν να κάνουν βήματα προόδου, ακολουθώντας νέες καλλιεργητικές μεθόδους και εκσυγχρονίζοντας τις τεχνικές τους» αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια