Ειδήσεις

Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στο Σαμπεζί της Γενεύης

Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Ναό του Αποστόλου Παύλου στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζί της Γενεύης τελέσθηκε το πρωί.

Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τη συμμετοχή των Πατριαρχών Αλεξανδρείας Θεοδώρου, Ιεροσολύμων Θεοφίλου, Μόσχας Κυρίλλου, Ρουμανίας Δανιήλ, Σερβίας Ειρηναίου, Βουλγαρίας Νεοφύτου, Γεωργίας Ηλία, των Αρχιεπισκόπων Κύπρου Χρυσοστόμου, Αλβανίας Αναστασίου, Τσεχίας Ράστισλαβ και του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού.

Η Σύναξη των Προκαθημένων και των αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών συνέρχεται από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 28 του τρέχοντα μήνα, στην Ελβετία, προκειμένου να προετοιμάσει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Από την λειτουργία απουσίαζε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία επικαλέστηκε τη διακοπή επικοινωνίας της με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για το θέμα της δικαιοδοσίας στο Κατάρ. Σημειώνεται, ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι η μεγαλύτερη ελληνορθόδοξη, αλλά σήμερα αραβόφωνη χριστιανική Εκκλησία στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια