default-image

Ο καλύτερος Έλληνας δρομέας όλων των εποχών στο LoveRun

Κρήτη
Ο καλύτερος Έλληνας δρομέας όλων των εποχών στο LoveRun

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σπύρος Ανδριόπουλος κάτοχος της καλύτερης επίδοσης Έλληνα αθλητή στο Μαραθώνιο με χρόνο 2 ώρες, 12 λεπτά και 04 δευτερόλεπτα, η οποία δεν έχει καταρριφθεί τα τελευταία 27 χρόνια, θα βρίσκεται ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους της διοργάνωσης για τον αγώνα των 5.000 μέτρων με αφετηρία την πλατεία Λιονταριών στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο πανελληνιονίκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό με αμέτρητα ρεκόρ, αφού κατέχει επίσης τις καλύτερες επιδόσεις Έλληνα στα 10.000 μέτρα με 28:07 καθώς και στην απόσταση των 21,1 χιλ. του ημιμαραθωνίου με 1:03:04 ενώ η τροπαιοθήκη του εκτός από ελληνικούς τίτλους, διαθέτει ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στις διοργανώσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Μπρούνο Ζάουλι καθώς και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου.

Το 1987 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης ήταν 7ος στα 10.000 μέτρα σημειώνοντας και την επίδοση- πανελλήνιο ρεκόρ 28:07. Στο παγκόσμιο κύπελλο του 1987 στην Σεούλ στον Μαραθώνιο ήταν 12ος. Ενώ, το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε μέρος στον μαραθώνιο όπου τερμάτισε 36ος με επίδοση 2:19:41.

Σήμερα είναι προπονητής της εθνικής ομάδας ενώ παράλληλα με το βαθμό του Αντιπλοιάρχου ως στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, είναι διοικητής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ).

Η Οργανωτική Επιτροπή του LoveRun Ηeraklion 2016 υπενθυμίζει ότι οι εγγραφές για το πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς στην Κρήτη συνεχίζονται και όσοι ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη διαδικτυακή σελίδα της διοργάνωσης www.loverun.gr ή να απευθυνθούν:

-Σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας αθλητικών ειδών Cosmossportγια να συμπληρώσουν τις έγγραφες αιτήσεις συμμετοχής.

-Στο περίπτερο της διοργάνωσης έξω από τη Βικελαία Βιβλιοθήκηόπου μπορείτε να καταβάλετε και το αντίτιμο συμμετοχής.

-Στο γυμναστήριο Tonic στην οδό Σκαρλάφτη 5, Νέα Αλικαρνασσός (έναντι Hotel Sofia).

-Στο κατάστημα Natural Hairστην οδό Ψαρομηλίγκων 6 (δίπλα στα Goody's).

Στο Ραντεβού της 14ης Φεβρουαρίου, ελίτ αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς, και άνθρωποι όλων των ηλικιών που αγαπούν το τρέξιμο και πάνω απ' όλα την υγεία τους, θα είναι όλοι εκεί. Γιατί αγαπάμε να τρέχουμε, αγαπάμε να προσφέρουμε, αγαπάμε το LoveRun.

Ο 2ος Αγώνας Δρόμου ΥγείαςLoveRunHeraklion 2016διοργανώνεται από τοΣύλλογο Δρομέων Υγείας Ηρακλείου.

Συνδιοργανωτές στην προσπάθειά είναι το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρακαι οδήμος Ηρακλείου.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News