default-image

Πρωτιά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ελλάδα
Πρωτιά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 1,3% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Η νέα δημοσκόπηση έρχεται στον ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είναι ενδεικτικό ότι η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης σχεδόν με 19 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή με 48,9%, έναντι 30% του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 20,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η ΧΑ 5,8%, το ΚΚΕ 5,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) 4,1%, οι ΑΝΕΛ 2,9%, η ΕΚΕ 2,4%, το Ποτάμι 2,1%, η ΛΑΕ 1,7% (άλλα κόμματα 2,7%).

Το 62,1% αποδοκιμάζει τις ενέργειες του πρωθυπουργού τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης, ωστόσο το 64,2% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Παράλληλα, το 71,4% εκτιμά ότι το ασφαλιστικό θα περάσει τελικά από τη Βουλή παρά τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτές.

Οι ερωτηθέντες εκτιμούν επίσης ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή σε ποσοστό 62,1%, αλλά ένα 42,1% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προηγείται έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη με μικρή διαφορά: 34,8% έναντι 33,2% για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. Ένα 23,7% απορρίπτει και τους δύο.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση το 64,2% απαντά θετικά, ενώ ένα μεγαλύτερο ποσοστό (71,4%) εκτιμά πως το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή.

Παράλληλα, οι πολίτες (62,1%) εκτιμούν ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή, ωστόσο το 42,1% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News