Ειδήσεις

Συζήτηση για το ασφαλιστικό στο Ρέθυμνο

Στο πλαίσιο των βίαιων και αντεργατικών αλλαγών στο ασφαλιστικό, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ρεθύμνου, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού στις 6:00 το απόγευμα, ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό με βασικό ομιλητή τον εργατολόγο κ. Αθανάσιο Μαντά.

Η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο Ασφαλιστικό, μια αντεργατική - αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση που μετατρέπει το σύστημα σε ανταποδοτικό και πλήττει καίρια τους σημερινούς ασφαλισμένους, τους προς συνταξιοδότηση, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους, αφού με αυτό θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους κυβέρνησης και δανειστών, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται και με την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης).

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» θα οδηγήσει σε ένα σχέδιο νόμου με ακόμα χειρότερους όρους αλλά και ότι στο μέλλον θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα και δικτατορικά στο πλαίσιο της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει στο χώρο έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του.

Σχόλια