Ειδήσεις

Αλώβητη βγαίνει η Κρήτη από τα τερτίπια του καιρού

Στα μαλακά φαίνεται πως έπεσε η Κρήτη αναφορικά με τις διαθέσεις του καιρού που δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε Βόρεια,Ανατολική  και Κεντρική Ελλάδα, καθώς σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα στο neakriti.gr, αν και το κρύο είναι τσουχτερό και η Κρήτη θυμίζει Σιβηρία καθώς  ο υδράργυρος δεν αγγίζει σε καμία περιοχή διπλάσιο νούμερο, υπήρξε ήπια καιρική συμπεριφορά στο νησί μας με βροχοπτώσεις στις παράκτιες περιοχές και με εξαίρεση τα Ανώγεια όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραχώρησε ο κ. Λέκκας στην διάρκεια της νύκτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να ενταθούν οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές ζώνες της Κρήτης  με το Οροπέδιο Λασιθίου και τα Ανώγεια να καλύπτονται από το γνωστό λευκό πέπλο , θα υπάρξουν  κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια τμήματα ενώ κρίνεται επιβεβλημένη  η προσοχή κυρίως προς εκείνους κυρίως που  θα βρεθούν σε μεγάλα υψόμετρα όπου και καλό θα ήταν να αποφεύογονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Το κρύο πάντως θα είναι έντονο και διαπεραστικό  καθώς η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς και τους 4-5 βαθμούς στα Δυτικά της Κρήτης.

Για αύριο  τώρα θα υπάρξουν νεφώσεις και κατά τόπους βροχές αλλά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων .

Πρόσκαιρη ύφεση του καιρού επισημαίνει ο κ. Λέκκας θα υπάρξει από αύριο το απόγευμα μέχρι και το βράδυ όποτε και θα έχουμε πτώση της  έντασης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8-9 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη.

Και μπορεί ο καιρός να γλυκάνει  για λίγες ώρες από Κυριακή απόγευμα μέχρι Δευτέρα μεσημέρι από εκεί και έπειτα ωστόσο και για δύο ημέρες έρχονται και πάλι βροχές σε όλο το νησί αλλά και οι χιονοπτώσεις αυτήν την φορά σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1200 μέτρων.

Τα ευχάριστα έρχονται από την Τετάρτη οπότε και αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον κ .Λέκκα καθώς οι βροχές θα υποχωρήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια