Ειδήσεις

Ναι του πρωθυπουργού σε συνάντηση με τους αγρότες

Ο  πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών στην διάρκεια σύσκεψης που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη

Πλέον αναμένεται να κλειδώσει και επισήμως  η ημερομηνία του ραντεβού ,γεγονός που αναμένεται να αλλάξει και τα δεδομένα στην τελική απόφαση που θα λάβουν σήμερα οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους .

«Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών.

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε αναγνωρίσει ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται.

Σε αγροτικό πυρετό όλη την χώρα . Κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη για

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση των Τεμπών, που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη,  βρίσκονται σήμερα οι αγρότες, που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Η σύσκεψη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς θα καθορίσει το μέλλον των  κινητοποιήσεων. Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Μάλιστα, έχουν δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα στην κυβέρνηση πριν σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους.

Η σύσκεψη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς θα καθορίσει το μέλλον των  κινητοποιήσεων. Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Μάλιστα, έχουν δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα στην κυβέρνηση πριν σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους.

Η Αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει από χθες τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρόνο απαιτηθεί, από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και έχει υποδείξει εναλλακτικές διαδρομές για την κίνηση των οχημάτων. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ορισμένα μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας  προχωρούν σε κλείσιμο των δρόμων,  ενώ  άλλοι αγρότες  τηρούν στάση αναμονής.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία , καθημερινά ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και πλέον καταγράφονται περισσότερα από 7.000 τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην περιοχή.

Σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων έχουν προχωρήσει  οι αγρότες νοτίου Έβρου από τις 12, χωρίς μπλόκα στο οδικό δίκτυο της περιοχής αυτής.

Όσον αφορά στον βόρειο Έβρο σήμερα και αύριο υπάρχει αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Καστανέων- Ριζίων (στη γέφυρα),  από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα παρατεταγμένα αγροτικά μηχανήματα ουσιαστικά αποκλείουν το τελωνείο του Ορμενίου.

Σε δύο διαφορετικά σημεία απέκλεισαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις 12:00 το μεσημέρι την εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Ειδικότερα, η εθνική οδός έχει κλείσει στην γέφυρα του Ευήνου, κοντά στην κοινότητα Ευηνοχώρι και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.  

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες της Βοιωτίας σε δύο σημεία στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της διασταύρωσης στίβων αλλά και στο 110 χιλ. στο ύψος του Κάστρου. Παράλληλα σε αποκλεισμούς των δρόμων προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο 43ο χιλιόμετρο στο ύψος του Δρούγου.

Στην Κορινθία οι αγρότες της άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στα διόδια Ισθμού, που είχαν κλείσει από τις 14.30 το μεσημέρι και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει στην άκρη της εθνικής οδού και παραμένουν στο σημείο με όλες τους τις δυνάμεις.

Στην Αργολίδα παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου οι αγρότες με μικρή σχετικά δύναμη τρακτέρ και στη Δαλαμανάρα με εβδομήντα τρακτέρ οι αγρότες της ΠΑΣΥ.  Το απόγευμα στις 6.00 το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο και από εκεί θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία μέχρι το μπλόκο της Δαλαμανάρας όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα των αγροτών.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έχουν παρατάξει από το πρωί τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.  Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που συνδέει την Βόνιτσα με τη Λευκάδα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Εν τω μεταξύ στο δρόμο βγαίνουν αύριο και οι αγρότες της Αρκαδίας, οι οποίοι σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπλόκο μέσα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στον κόμβο Ναυπλίου, Αλ. Σούτσου και Μουτζουροπούλου, μπροστά στα γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου.

Πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια