Ειδήσεις

Με τρακτέρ και φωτιές απέκλεισαν κόμβους στο Ηράκλειο οι αγρότες

Με το βλέμμα στραμμένο στα Τέμπη όπου και αναμένονται  οι τελικές αποφάσεις των αγροτών ,την πρόθεση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών. 15.000 τρακτέρ  παραταγμένα στους δρόμους της χώρας και συνολικά 50 μπλόκα ,δυναμικό ήταν το  κλίμα και στο Ηράκλειο όπου απο το πρωί  οι αγρότες μην μπορώντας  να λείπουν από τον αγροτικό αυτό ξεσηκωμό ,άναψαν φωτιές στα μπλόκα που έχουν στήσει σε Αρχάνες και Άγιο Σώζοντα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών στην διάρκεια σύσκεψης που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη

Πλέον αναμένεται να κλειδώσει και επισήμως  η ημερομηνία του ραντεβού ,γεγονός που αναμένεται να αλλάξει και τα δεδομένα στην τελική απόφαση που θα λάβουν σήμερα οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους .

Το ραντεβού είχε δοθεί από νωρίς το πρωί στην είσοδο των Αρχανών. Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις συναδέλφων τους απ' όλη την Ελλάδα, υψώνουν κόκκινη σημαία στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι εάν εφαρμοστούν τα προωθούμενα μέτρα θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες της χώρας.

Λίγη ώρα αργότερα αγρότες από το μπλόκο των Αρχανών κινήθηκαν λίγο παρακάτω αποκλείοντας συμβολικά και τον κόμβο του Αγίου Σώζοντα.

Ο αγροτικός κόσμος παράλληλα συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, τις συντονιστικές συναντήσεις και τα μπλόκα του έως τις 4 Φεβρουαρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί ο μεγάλος παγκρήτιος ξεσηκωμός, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και στους νέους ανθρώπους να στηρίξουν τον αγώνα.

Επίσης συνάντηση με φόντο το σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεών τους απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στον κλάδο θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή και οι αγρότες του Οροπεδίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Οροπεδίου, με πρωτοβουλία του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Οροπεδίου.

Για το μέλλον των  κινητοποιήσεων συζητούν οι αγρότες στα Τέμπη

Κρίσιμη σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων πραγματοποιείται  στη μία μετά το μεσημέρι στα Τέμπη, καθώς θα καθορίσει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών.

Η σύσκεψη ,σύμφωνα  με το ΑΠΕ-ΜΠΕπραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών και εκτός των εκπροσώπων των μπλόκων έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ενώ δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι κτηνοτρόφοι.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αγρότες, ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Μάλιστα, έχουν δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα στην κυβέρνηση πριν σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους.

Η Αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει από χθες τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα, από τις 12 το μεσημέρι και για όσο χρόνο απαιτηθεί, από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και έχει υποδείξει εναλλακτικές διαδρομές για την κίνηση των οχημάτων.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη-Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες :Ν.Χαλκιαδάκης

Σχόλια