default-image

Τα βλέμματα στην διημερίδα «Αθλητισμός και τουρισμός»

Αθλητισμός
Τα βλέμματα στην διημερίδα «Αθλητισμός και τουρισμός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου από το χώρο του τουρισμού, αλλά και του αθλητισμού ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο Galaxy η διημερίδα με θέμα «Κρήτη, αθλητικός προορισμός, Δυνατότητες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης».

Μεγάλη απούσα ήταν, ωστόσο, η πολιτεία καθώς ούτε ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής (συμμετείχε στο Δ.Σ. της Super League), ούτε η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά (βρισκόταν στη Ισπανία) έδωσαν το παρόν. Ο αθλητικός τουρισμός βρίσκεται σε ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη και φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους άμεσα εμπλεκόμενους κάτι που πιστοποίησε και η παρουσία τους στη διημερίδα.

Περιφέρεια, Δήμος και ΠΣΑΤ είδαν με χαρά το κοινό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά τους, ενώ οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν έδωσαν μία πραγματική εικόνα του αθλητικού τουρισμού στο νησί. Φυσικά υπήρξαν και οι ανάλογες προτάσεις για το πώς μπορεί η Κρήτη να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος μίλησε στη «Ν.Κ.» για τη δική του θεματική ενότητα, την οποία θα αναλύσει σήμερα στις 12:00. «Θα μιλήσω για το πως οι μεγάλες ομάδες θέλουν να γίνει η προετοιμασία σε ένα μέρος. Πως και εάν μπορεί να συνδυαστεί αυτό στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα το πως θα μπορούσε η  Κρήτη να εκμεταλλευτεί τη διαφορετικότητά της και την μοναδικότητά της. Με το σωστό τρόπο πρέπει να αξιοποιηθούν οι ομορφιές τις Κρήτης, αλλά και οι παροχές. Εάν κινηθούν έξυπνα μπορούν να φέρουν εδώ ανθρώπους που για κάποιους λόγους, που δεν μπορώ να τους καταλάβω, δεν την επισκέπτονται. Και μπορούν όχι μόνο να επισκεφτούν την Κρήτη, αλλά να την κάνουν και μέρος που θα επισκέπτονται κάθε χρόνο», κατέληξε.

Το σημερινό πρόγραμμα

10.00-10.20: «Δημόσιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις - Προοπτικές αξιοποίησης για δράσεις αθλητικού τουρισμού»  Κώστας Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου.

10.20-10.40: «Δυνατότητες φιλοξενίας αθλητικών γεγονότων από ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης»  Γεώργιος Βαρδάκης, Εκπρόσωπος Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης.

10.40-11.00: «ΚΡΗΤΗ: Τουρισμός όλο το χρόνο», Δημήτρης Διβόλης, Γενικός Γραμματέας  Συνδέσμου Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

11.00-11.20: «Η προώθηση του αθλητικού τουρισμού στην Τουρκία- Καλές πρακτικές» Εκπρόσωπος  Ένωσης Ξενοδόχων Τουρκίας.

11.20-11.40:  «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού. Πρόταση για την Περιφέρεια Κρήτης στο άθλημα της αντισφαίρισης (tennis)»  Δημήτριος Ρομπογιαννάκης Πολιτικός Μηχανικός , τ. έφορος τένις Ηράκλειο Ο.Α.Α.,  Ιωάννης Βουράκης, Μηχανικός Πληροφορικής - Διοργανωτής διεθνών τουρνουά τένις .

11.40- 12.00: «Το παράδειγμα της μεγαλύτερης αθλητικής κατασκήνωσης των Βαλκανίων»  Παναγιώτης Σκούρας , Υπεύθυνος  SKOURAS SPORTS CAMP.

12.00-12.20: «Εμπειρία από Διεθνείς Διοργανώσεις και Προετοιμασία Ομάδας. Το παράδειγμα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας» Θεόδωρος Παπαλουκάς, Διεθνής βετεράνος Έλληνας καλαθοσφαιριστής.

13.20-13.40: «Τρόποι και Μέσα για την προβολή του Αθλητικού Τουρισμού» Δήμος Μπουλούκος, Προϊστάμενος Αθλητικού Τμήματος Mega Channel, Έφορος ΠΣΑΤ.

13.40-14.00: «Ευκαιρία ιδανικής ανάπτυξης για την χώρα μας. Η Κρήτη πρωτοπόρος και πόλος έλξης, στον τομέα αυτό, επί 12μήνου βάσεως», Μακης Τσίλκος, Δημοσιογράφος.

14.00-14.20: «Το ανεκμετάλλευτο «στοίχημα» του Αθλητικού Τουρισμού», Φάνης Σκύφτας, Δημοσιογράφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News