Ειδήσεις

Καταγγελία για τα έργα στην πλατεία Ελευθερίας από Λυγερό

Μια ερώτηση που βάζει "φωτιά" στον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Ελευθερίας λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,  κατέθεσε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής των "Ενεργών Πολιτών" Ηλίας Λυγερός διευκρινίζοντας ότι το  έργο δεν έγινε με αυτεπιστασία, αλλά ανατέθηκε σε εργολάβο με απευθείας ανάθεση.


Ο κ. Λυγερός ζήτησε  τα έγγραφα έγκρισης εκτέλεσης του έργου, τη διαδικασία ανάθεσης και τον τρόπο πληρωμής του εργολάβου, τονίζοντας με νόημα ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με νόμιμες ενέργειες ανταγωνισμού και ελέγχου οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε ανάθεση.

Ο κ. Λυγερός επίσης διευκρίνισε ότι σε αυτή την πρώτη φάση των εργασιών που περιελάβανε το τρίψιμο, το καθάρισμα και τη δημιουργία αντιολισθηρού δαπέδου στην πλατεία Ελευθερίας χρησιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι με τα πεντάμηνα.

Πάντως όπως τόνισε ο κ. Μαμουλάκης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στην πλατεία Ελευθερίας προγραμματίζονται εργασίες που θα ενταχθούν σε δύο φάσεις, καλύπτοντας συνολικά τη στόχευση της δημοτικής αρχής για βελτίωση της εικόνας της κεντρικότερης πλατείας της πόλης.

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραίτη

Φωτογραφίες Ν.Χαλκιαδάκης

Σχόλια