Ειδήσεις

Ανακαινίζεται μετά από δεκαετίες το Στάδιο Ελευθερίας

Σκουριασμένα κιγκλιδώματα έτοιμα να καταπλακώσουν αθλητές όλων των ηλικιών και τα οποία αποτελούν  την περίφραξη του αθλητικού χώρου του Σταδίου Ελευθερίας και σχάρες κατεστραμμένες που δεν έχουν αλλαχθεί εδώ και 3 δεκαετίες αντικρύζει κανείς όταν επισκεφθεί το Στάδιο στην Χανίωπορτα.Εκεί όπου καθημερινά αθλούνται 300 αθλητές με ότι αυτό  συνεπάγεται για την ασφάλεια τους  και  που κάποτε φιλοξενούσε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών.

Οι εικόνες αυτές που σίγουρα  δεν αρμόζουν για ένα αθλητικό στάδιο  αναμένεται να αλλάξουν σύντομα  καθώς σύμφωνα και με τον διευθυντή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλειου κ. Σακαράκη , έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των επικίνδυνων αν μη τι άλλο κιγκλιδωμάτων και κατεστραμμένων  φρεατίων  γύρω ακόμη και από το χορτάρι του σταδίου, που αποτελούσαν  μια αόρατη παγίδα.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε το πράσινο  φως και προχώρησε στην έγκριση έκτακτης επιχορήγησης 80.000 ευρώ στα  τέλη του 2015, χρήματα που θα δοθούν όχι μόνο για το Στάδιο Ελευθέριας αλλά και για την  στεγάνωση του κλειστού γυμναστηρίου στο Λίντο.

Υπολογίζεται  οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών και το Σταδιο να αποκτήσει και πάλι την εικόνα που του αρμόζει και οι αθλητές να γυμνάζονται χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους σε περίπτωση που πατήσουν σε μία σχάρα η ακουμπήσουν σε ένα κιγκλίδωμα.

Επίσης στο στάδιο έφθασαν και 600 νέα καθίσματα , τα οποία όμως για να αντικατασταθούν απαιτούνται  χρήματα που η διοίκηση του ΕΑΚΗ σκοπεύει να τα πάρει από το υπόλοιπο του ποσού των 80.000 ευρώ, καθώς για την αποκατάσταση κιγκλιδωμάτων και σχαρών υπολογίζεται να απαιτηθούν 40.000 ευρώ και για την στεγάνωση της οροφή του  Λίντο 20.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες Ν.Χαλκιαδάκης  

Σχόλια