default-image

Ταλαιπωρίας συνέχεια στην Ανάληψη

Κρήτη
Ταλαιπωρίας συνέχεια στην Ανάληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε λένε να τελειώσουν τα βάσανα και η ταλαιπωρία των κατοίκων της συνοικίας της Ανάληψης!

Αν και από το Δήμο έκαναν λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών της πολύπαθης ανάπλασης εντός του Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται τη Δευτέρα να εγκρίνει μια ακόμα παράταση στην αποπεράτωση του έργου, με ορίζοντα αυτή τη φορά το Μάιο!

Η νέα αυτή παράταση, που τίθεται προς έγκριση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 6 παρά 5 το απόγευμα της Δευτέρας, είναι η 4η κατά σειρά!

Θυμίζουμε ότι το έργο, που έχει περάσει από πολλές περιπέτειες, δοκιμάζοντας τα νεύρα και τις αντοχές των περιοίκων, είχε πάρει παράταση για το μήνα που διανύουμε. Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχαν δοθεί υποσχέσεις από τη δημοτική Αρχή και την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, πως η ταλαιπωρία για τους δημότες στην Ανάληψη θα τελείωνε μια και καλή το Φεβρουάριο...

Και αυτό το χρονοδιάγραμμα, όπως φαίνεται, έπεσε έξω αφού η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων εισηγείται προς το Σώμα την έγκριση 5μηνης παράτασης, ως δηλαδή τις 31 Μαΐου 2016, προς τον ανάδοχο εργολάβο.

Στο συγκεκριμένο έργο, πάντως, τα χρονοδιαγράμματα έχουν διαδοχικά τιναχθεί στον αέρα. Η ανάπλαση της πλατείας Ανάληψης είχε τη μεγάλη ατυχία να περιλαμβάνεται στα πολύπαθα εκείνα έργα του Δήμου Ηρακλείου, και όχι μόνο, που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης). Έργα που είχαν αντιμετωπίσει σοβαρές εμπλοκές και καθυστερήσεις στη ροή των χρηματοδοτήσεων.

Αν και η σύμβαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή τον Ιανουάριο του 2014, το έργο ουσιαστικά άρχισε να εκτελείται πριν μερικούς μήνες. Στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πεζοδρόμων γύρω από την πλατεία της εκκλησίας, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση όλης της γειτονιάς, με παράλληλη ανάδειξη των ιστορικών μνημείων. Ο ναός της Ανάληψης του Κυρίου βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας ως σημείο αναφοράς, με τις πλάγιες εισόδους του να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτή, ενώ η κύρια δυτική είσοδος παραμένει σε επαφή με πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων, για την εξυπηρέτηση των κυκλοφοριακών αναγκών του ναού. Η μελέτη του έργου προβλέπει επίσης την κατασκευή πεζοδρομίων και δικτύου όμβριων υδάτων, την αύξηση του πρασίνου με φυτεύσεις δέντρων, νέα φωτιστικά, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων κ.ά.).

Ψηλά στην ατζέντα της Δευτέρας

Το πολύπαθο έργο της ανάπλασης στην Ανάληψη, με τη νέα παράταση, δεν είναι το μοναδικό αίτημα παράτασης έργου που φιγουράρει στην ατζέντα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα τεθούν προς έγκριση οι εξής ακόμα παρατάσεις:

- Έγκριση της πρώτης παράτασης μέχρι 31-03-2015 του άρθρου 48 του Ν. 3699/2008 για την ολοκλήρωση του έργου «Δίκτυα Διανομής Δεξαμενής Δ3 αρδευτικού έργου δημοτικής ενότητας Τεμένους».

- Έγκριση δεύτερης παράτασης μέχρι 31-03-2016 του άρθρου 48 του Ν. 3699/2008 για την ολοκλήρωση του έργου «Δίκτυα Διανομής Δεξαμενής Δ4 αρδευτικού έργου στη δημοτική ενότητα Τεμένους».

- Έγκριση δεύτερης παράτασης μέχρι 31-03-2016 του άρθρου 48 του Ν. 3699/2008 για την ολοκλήρωση του έργου «Αρδευτικό Έργο Αυγενικής (Β' φάση)».

Στην ίδια συνεδρίαση, της ερχόμενης Δευτέρας, θα τεθούν επί τάπητος θέματα συγκρότησης διαφόρων δημοτικών επιτροπών. Παράλληλα τη συνεδρίαση θα ανοίξει παρουσίαση-ενημέρωση για τη ΔΕΥΑΗ.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News