Ειδήσεις

Δύο ναυάγια με 21 νεκρούς πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο, με θύματα πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Διπλή τραγωδία με θύματα πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά, στο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τρία σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο Super Puma και ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων που επέβαιναν σε ιστιοφόρο που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Καλολίμνου.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 14 σοροί και έχουν διασωθεί 26 πρόσφυγες. Μεταξύ των νεκρών είναι 9 γυναίκες και 2 παιδιά.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων, καθώς κάποιοι κάνουν λόγο για 50 συνολικά άτομα, άλλοι για 70 και άλλοι για 100.

Παράλληλα, ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου έχασαν τη ζωή τους έξι παιδιά και μια γυναίκα όταν βυθίστηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν.

Αρχικά εντοπίστηκαν 40 πρόσφυγες που ανέφεραν ότι αγνοούνται άλλοι οκτώ. Στο σημείο έφτασαν σκάφος του Λιμενικού και σκάφος της Frontex και ξεκίνησαν έρευνες. Λίγο αργότερα διέσωσαν ένα κορίτσι και εντόπισαν και τα επτά πτώματα. Σύμφωνα με τους διασωθέντες δεν αγνοούνται άλλοι πρόσφυγες ωστόσο τα σκάφη παραμένουν σε επιφυλακή στη περιοχή.

Σχόλια