Ειδήσεις

Θα γίνει ΕΔΕ για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Καθώς η προκαταρκτική εξέταση δεν κατέληξε σε ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία θανάτου της μικρής Μελίνας, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε απόψε ότι διατάσσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση της μικρής Μελίνας που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την χώρα με τον αδόκητο θάνατο του κοριτσιού κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης ρουτίνας, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και η διοίκηση του νοσοκομείου επιχειρεί να ρίξει άπλετο φως και να καταλήξει σε ένα μη αμφισβητίσημο πόρισμα.

Η διενέργεια της ΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί από ειδικό εμπειρογνώμονα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή).

Το πόρισμα καταλήγει στο εξής: «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία .

Σχόλια