default-image

Συνάντηση μιας ώρας Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Νταβός

Ελλάδα
Συνάντηση μιας ώρας Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Νταβός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ώρα κράτησε συνολικά η συνάντηση Τσίπρα με Λαγκάρντ στο Νταβός,η οποία αρχικά ξεκίνησε με παρόντες συνεργάτες των δύο και κατέληξε σε κατ' ιδίαν επαφή. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έκαναν λόγο για «ειλικρινή συζήτηση» για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο χρόνος πιέζει, είναι κρίσιμος για την ολοκλήρωση του προγράμματος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κριστίν Λαγκάρντ κατά την συνάντησή τους στο Νταβός.

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ φέρεται να συμφώνησε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και είπε στον Ελληνα Πρωθυπουργό ότι πρέπει να έχουν από εδώ και πέρα απ' ευθείας επικοινωνία.

«Δεν είναι στόχος του Ταμείου οι καθυστερήσεις» είπε η Λαγκάρντ στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε και τα παράπονά του στην επικεφαλής του ΔΝΤ: «Οι διαρροές δε βοηθούν, πρέπει να σταματήσουν» της είπε σύμφωνα με συνεργάτες του, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Ταμείο σχολίασε την πρόταση για το ασφαλιστικό με τη φράση «τους ζητήσαμε αγελάδα και μας έστειλαν γάτα».

Συνεργάτες της Λαγκάρντ ωστόσο υποστήριζαν ότι η διαρροή για την αγελάδα και τη γάτα «δεν υπήρχε».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ενδιαφέρθηκε και για την τύχη της περιβόητης λίστας που φέρει το όνομά της.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική βούληση να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις και όχι να συγκαλυφθούν όπως στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ελεγχόμενα πρόσωπα απολάμβαναν πολιτικής προστασίας σε ανώτατο επίπεδο και στα οποία σήμερα έχουν επιβληθεί υψηλότατα πρόστιμα.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών αυτών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News