default-image

Μ. Συντυχάκης: Νομοσχέδιο λαιμητόμος το ασφαλιστικό

Κρήτη
Μ. Συντυχάκης: Νομοσχέδιο λαιμητόμος το ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στο ξενοδοχείο «President» στην Αθήνα. Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Ακολουθεί αυτούσιος ο χαιρετισμός:

«Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση να παραβρεθούμε στις διαδικασίες του Γενικού Συμβουλίου σας και για τη δυνατότητα που μας δίνετε να αναπτύξουμε τις θέσεις του Κόμματος μας.

Βρισκόμαστε σε περίοδο νέας κλιμάκωσης της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο - λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού μας.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, είναι συνέχεια των προηγούμενων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έχουν στόχο να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και να βγει αλώβητο το κεφάλαιο. Δέχεστε και εσείς τις συνέπειες, έχετε υποστεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις.

Έχει καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός και σύνταξη, περικόπηκε το εφάπαξ. Και όλα αυτά ενώ σας υπόσχονταν εξαιρέσεις, σας καθησύχαζαν με ψέματα. Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε με το νομοσχέδιο - έκτρωμα, ότι το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες, τόσο για το Δημόσιο, όσο και για τον Ιδιωτικό Τομέα. Κανένας δεν θα ξεφύγει από τη νέα επίθεση στην ασφάλιση. Συνεπώς κατά τη γνώμη μας δεν χωράει κανένας εφησυχασμός και επανάπαυση.

Το νομοσχέδιο λαιμητόμος της κυβέρνησης αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης που καταχτήθηκε με τους αγώνες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση το βαφτίζει ως "παρέμβαση" και μέρος μιας 'δομικής μεταρρύθμισης", γεγονός που αποκαλύπτει ότι παραμένει ανοιχτός ο δρόμος για νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια προς όφελος του κεφαλαίου. Η παραπέρα ενοποίηση των ταμείων, θα φέρει νέες μειώσεις στις συντάξεις και τις δαπάνες για υγεία, περίθαλψη, φάρμακα.

Το ΚΚΕ παλεύει ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μην φθάσει στη Βουλή. Να το πάρει πίσω η κυβέρνηση, υπό το βάρος του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Να εγγυηθεί ότι αποκλειστικά το κράτος θα έχει την ευθύνη για την κάλυψη των δαπανών για τις συντάξεις και τις παροχές.

Η κυβέρνηση κλείνει πονηρά το μάτι στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, για τη δυνατότητα που υπάρχει για ίδρυση επαγγελματικών ταμείων. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Τα επαγγελματικά ταμεία ουσιαστικά θα οδηγήσουν στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού τα αποθεματικά σας θα οδηγηθούν στο τζόγο των ασφαλιστικών εταιρειών, των τραπεζών και αντίστοιχα θα υπάρξει αύξηση εισφορών και μείωση παροχών.

Τις συνέπειες από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις συναντάτε καθημερινά στην υπηρεσία σας, με το πετσόκομμα των μισθών, την απλήρωτη υπηρεσία, τη χαμηλή αμοιβή νυχτερινών, αργιών, υπερωριών.

Εσείς οι ίδιοι έχετε καταγγείλει ότι οι περικοπές στις δαπάνες σας αναγκάζουν να αγοράζετε γιλέκα, κράνη, να επισκευάζετε οχήματα και μηχανές. Τα προβλήματα που συναντάτε από την έλλειψη βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, από τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια σε υγεία, παιδεία, πρόνοια καθώς και τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την Υγιεινή και Ασφάλεια στην υπηρεσία σας, είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι λαϊκές οικογένειες. Αυτά τα έχουμε υποστηρίξει και τα αναδεικνύουμε με ερωτήσεις μας στη Βουλή και γενικότερα.

Θεωρούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην υπηρεσία σας, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, ανεξάρτητα από την επιλογή που η κυβέρνηση θα κάνει, με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη γνώμη μας η αναδιάρθρωση θα δρομολογήσει νέες περικοπές μέσω της εξοικονόμησης δαπανών, θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη επιβαρυμένες δύσκολες συνθήκες στην υπηρεσία σας. Το ΚΚΕ άλλωστε έχει καταψηφίσει τον προηγούμενο νόμο περί της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης χρειάζεται προσοχή και λαϊκή επαγρύπνηση για την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Συρίας που κλιμακώνεται επικίνδυνα. Ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται. Ολοένα και περισσότερα κράτη εμπλέκονται στον πόλεμο αυξάνοντας τους κινδύνους για τους λαούς. Στόχο έχουν να ελέγξουν τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων. Για να πετύχουν τους στόχους τους καλούν τους λαούς να χύσουν το αίμα τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Εκεί οφείλεται η ροή των προσφύγων και των μεταναστών προς την ΕΕ που δεν πρόκειται να σταματήσει. Ο ξεριζωμός τους έχει την αιτία του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, που εξαπολύουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ. Οι λόγοι, λοιπόν των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών είναι αντικειμενικοί και βρίσκονται στο απάνθρωπο σύστημα του καπιταλιστικού.

Κυρίες και Κύριοι

Το ΚΚΕ ποτέ δεν σας ταύτισε με τον κατασταλτικό ρόλο που έχει η υπηρεσία σας. Αναγνωρίζουμε ότι έχετε σοβαρά προβλήματα. Το συμφέρον σας, για την διεκδίκηση της λύσης τους, είναι στο πλάι του λαού που αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό πρέπει να απομονώσετε κάθε ιδεολογία και πολιτική που επιδιώκει να είστε απέναντι σε λαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Απομονώστε τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή που δημαγωγεί για τα προβλήματά σας. Στόχο έχει να στρέφεστε ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Γι' αυτό χύνει το δηλητήριο του ρατσισμού και του ναζισμού, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η θέση μας είναι ότι αποστολή της Αστυνομίας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και μόνο. Γνωρίζουμε ότι είσαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες. Υποστηρίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοί σας έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν στις ενώσεις, να αγωνίζεστε μαζί με τον υπόλοιπο λαό για τα δικαιώματα σας, να μην βάζετε εμπόδια στις διεκδικήσεις του.

Με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζεστε τα δικαιώματα τα δικά σας και των οικογενειών σας, για μια ζωή χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Γι' αυτό το ΚΚΕ αγωνίζεται και προβάλλει τη διέξοδο από την κρίση με το λαό κυρίαρχο στον πλούτο που ο ίδιος παράγει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News