Ειδήσεις

Αυξάνονται οι λάτρεις του bowling στην Κρήτη

Ολοένα και περισσότερους λάτρεις αποκτά το άθλημα του bowling στην Κρήτη, με μικρούς και μεγάλους να μιλούν για πάθος μετά από το πρώτο ρολάρισμα της μπάλας. Στο Ηράκλειο μάλιστα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνεται εσωτερικό πρωτάθλημα bowling, με τους διαγωνιζόμενους να καταβάλλουν προσπάθεια για μία θέση στα τελικά αλλά και στην εθνική ομάδα.

Ραντεβού στην αρένα δίνουν καθημερινά χιλιάδες λάτρεις του bowling σε όλη την Ελλάδα, γιατί ένα ρολάρισμα της μπάλας μπορεί τελικά να αποτελέσει πάθος και φιλοσοφία. Δέκα κορίνες στο τέρμα του διαδρόμου, μπάλες με πολλά χρώματα και διαφορετικές ανταγωνιστικές ομάδες είναι ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την απόλαυση του αθλήματος.

Κι όμως σε Ηράκλειο και Χανιά, νέοι από 8 ετών έως και 70, καθημερινά κάνουν strike παρά την δύσκολη καθημερινότητα.

Το αληθινό πάθος και η θέληση των bowlers όμως, φαίνονται επί των αγωνιστικών συνθηκών. Όπως στο εσωτερικό πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο, με τις ομάδες των τεσσάρων ατόμων να διαγωνίζονται για μία θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην εθνική ομάδα των bowlers.

Το bowling έχει αγκαλιαστεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από πολλούς οπαδούς του, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, αφού δεν προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση και συγκεκριμένο σωματότυπο, ενώ προσφέρει διασκέδαση και αστείρευτη χαρά στους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια