default-image

Θανατώνουν με φόλες αδέσποτα στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

Κρήτη
Θανατώνουν με φόλες αδέσποτα στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Υπό διωγμόν" βρίσκονται τα αδέσποτα ζωάκια στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αφού διάφοροι ασυνείδητοι τα κυνηγάνε με φόλες και τα θανατώνουν αδιάκριτα, κατάσταση που έχει προκαλέσει την αντίδραση πολιτών του Δήμου.

Φιλόζωοι πολίτες από το Καστέλι, κατήγγειλαν την κατάσταση μιλώντας στο neakriti.gr. Οι καταγγέλοντες δήλωσαν ότι έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις στην αστυνομία για το ζήτημα αλλά και η αστυνομία αδιαφορεί.

Το πρωί της Πέμπτης ένα σκυλί βγήκε από την αυλή του σπιτιού που το φρόντιζαν, έφαγε φόλα και πέθανε. Οι ιδιοκτήτες του και τα παιδιά τους βρήκαν συγκλονισμένοι το σκυλί κι είναι αδύνατον ακόμα και τώρα να συνέλθουν από το σοκ.

Παρόμοια περιστατικά έχουν εκτυλιχθεί στη μικρή κοινωνία του Καστελίου και στην ευρύτερη περιοχή αρκετές φορές, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουμε το περιστατικό που μας διηγήθηκαν όταν είχαν βρει ένα σκυλάκι πυροβολημένο στο μάτι και με σκουλήκια στα μάτια και το πρόσωπο. Οι ίδιοι το σήκωσαν και το μετέφεραν σε κτηνίατρο στο Ηράκλειο. Ο κτηνίατρος κ. Παρασύρης κατάφερε να σώσει το σκυλί, το οποίο ζει σήμερα υπό τη φροντίδα μίας κοπέλας στο Ηράκλειο η οποία το υιοθέτησε.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι περιστατικά σαν το παραπάνω αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Πυροβολισμοί ή φόλες κατά αδέσποτων ή και δεσποζόμενων ζώων αποτελούν φαινόμενα αρκετά συνηθισμένα στο Δήμο μας. Έτσι, οι επισκέψεις σε κτηνίατρο στο Ηράκλειο είναι αρκετά συχνές και ευτυχώς τις περισσότερες φορές έχουν θετική έκβαση.

Σχετικά με το θέμα έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις. Η πρώτη κατατέθηκε από νεαρή κοπέλα από την Πολυθέα Πεδιάδος. Η δεύτερη κατατέθηκε από τους καταγγέλοντες ενώ η τρίτη μήνυση κατατέθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου από συγγενικό πρόσωπο των ανθρώπων που έκαναν την καταγγελία.

Μετά από αμέτρητες καταγγελίες σε υπαλλήλους του Δήμου και στην Αστυνομία, οι καταγγέλοντες επικοινώνησαν σήμερα με τη γραμματεία του Εισαγγελέα Ηρακλείου μέσω του 11880. Από εκεί ενημερώθηκαν ότι οι καταγγελίες στην Εισαγγελία γίνονται αυτοπροσώπως. Σύντομα λοιπόν θα μεταβούν στο Ηράκλειο για να προχωρήσούν και σε μία ακόμα καταγγελία.

Οι καταγγέλοντες αγαναχτισμένοι και απηυδισμένοι με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά ζήτησαν από το neakriti.gr να αναδείξει το πρόβλημά τους σε μια προσπάθεια κάποιος αρμόδιος φορέας να ασχοληθεί με το θέμα των αδέσποτων και να σταματήσει το κακό με τις φόλες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News