default-image

Το "νερό νεράκι" λένε εδώ και μέρες γειτονιές του Ηρακλείου

Κρήτη
Το "νερό νεράκι" λένε εδώ και μέρες γειτονιές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες είναι καθημερινά τα τηλεφωνήματα που φτάνουν στην ΔΕΥΑΗ για διακοπή στην παροχή νερού. Ολόκληρες γειτονιές μένουν επί μέρες δίχως νερό, λόγω βλαβών όπως απαντούν από τη δημοτική επιχείρηση, που σχετίζονται με το παλιό δίκτυο των αγωγών και από την άλλη με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η συνεχής ροή νερού από τον Αποσελέμη.

Θέρισος και Μασταμπάς είναι από τις περιοχές που τις τελευταίες ημέρες έχει εντοπιστεί το πιο σημαντικό πρόβλημα, ενώ και στην Κηπούπολη υπήρξε γειτονιά που επί έξι μέρες δεν είχε νερό.

Ο κ. Θεόδωρος Σοφίου κάτοικος πολυκατοικίας στην Κηπούπολη, μέχρι χθες και για έξι συνεχόμενες ημέρες, αναγκαζόταν να καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού του σε νερό, είτε με εμφιαλωμένο. Είτε με βυτίο που πλήρωνε μαζί με τους ενοίκους των υπόλοιπων διαμερισμάτων, αφού  η δεξαμενή του είχε στεγνώσει και νερό δεν έμπαινε ούτε σταγόνα.

Σήμερα η βλάβη αυτή αποκαταστάθηκε, με δημότες όμως να εξηγούν ότι μετά από επίμονες και καθημερινές οχλήσεις στη ΔΕΥΑΗ η  προειδοποίηση ότι θα δημοσιοποιήσουν το θέμα, μετατράπηκε σε βυτίο που τροφοδότησε τη δεξαμενή μιας πολυκατοικίας με νερό  και 24 ώρες  μετά  ήρθε η αποκατάσταση της βλάβης που επί μέρες ταλαιπωρούσε δεκάδες σπίτια.

Όπως εκτιμούν πάντως από τη ΔΕΥΑΗ οι όποιες βλάβες που είναι δύσκολο και λόγω της φύσης τους αλλά και λόγω της  έλλειψης προσωπικού να αποκατασταθούν σε άμεσο χρόνο, θα αποτελούν παρελθόν το πολύ μέσα στο επόμενο 20ήμερο.

Ρεπορτάζ :Ράνια Μωραίτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News