default-image

Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην ΕΕ για την φορολόγηση των αγροτών

Οικονομία
Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην ΕΕ για την φορολόγηση των αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θέση του Μανόλη Κεφαλογιάννη, ότι απο τον Πρωτογενή Τομέα μπορεί να αρχίσει η Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, είναι γνωστή.

Ο Ηρακλειώτης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας πόσο μεγάλος κίνδυνος για τον πρωτογενή τομέα είναι η υψηλή φορολόγηση των αγροτών.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο κλάδος της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα απασχολεί περίπου το 12% του εργατικού δυναμικού της χώρας, αντιστοιχεί στο 19% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών και κατά τη διάρκεια της εξαετούς οικονομικής κρίσης έχει υποστεί τη μικρότερη απώλεια θέσεων εργασίας η οποία εκτιμάται στο 3%. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και διατηρεί την δυναμική του εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης μεταξύ άλλων, να αυξήσει από 13% σε 23% το ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, να προχωρήσει στην κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και στη μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος είναι βέβαιο ότι θα πλήξει την αγροτική οικονομία καθώς επιβαρύνεται υπέρμετρα το κόστος παραγωγής.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-συμβάλλουν οι πολιτικές αυτές στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής οικονομίας;

-έχουν κατατεθεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και του ενεργειακού κόστους;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News