Ειδήσεις

Στην επιτροπή του ΕΚ για το σκάνδαλο της VW ο Ανδρουλάκης

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την Τετάρτη τη σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως συνέχεια του σκανδάλου της Volkswagen. Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος της εν λόγω Εξεταστικής Επιτροπής.

Η απόφαση για τον Νίκο Ανδρουλάκη πάρθηκε μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μόλις η τέταρτη Εξεταστική Επιτροπή.

Η απόφαση συγκρότησής της λήφθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2015, σε συνέχεια του σκανδάλου της Volkswagen. Στόχο θα έχει τη διερεύνηση των καταγγελιών για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη, τη μη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και να διαπιστώσει αν η Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία για τη χρήση του λογισμικού παραποίησης των εκπομπών ρύπων από συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μετά την ψηφοφορία ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η απόφαση για την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής και η άμεση έναρξη των εργασιών της αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται ακόμη και από τους πιο ισχυρούς. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών και δεν θυσιάζουμε την περιβαλλοντική μας ηθική στο βωμό του κέρδους και του στρεβλού ανταγωνισμού των πολυεθνικών».

Σχόλια