Ειδήσεις

Σε "θέση μάχης" βρέθηκαν σήμερα οι φορείς του Ηρακλείου

Στην πλατεία Ελευθερίας ένωσαν σήμερα  τις φωνές τους επιστημονικοί φορείς (δικηγόροι,γιατροί,φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι κ.α) ,ελεύθεροι επαγγελματίες και φοροτεχνικοί, ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε ενάντια στο ασφαλιστικό.

Ενώ ακολούθησε και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  .

Μάλιστα λίγο πριν κατευθυνθούν προς της Πλατεία, δικηγόροι, γιατροί ,οδοντίατροι, κτηνίατροι ,συμβολαιογράφοι, ανέλυσαν διεξοδικά σε συνέντευξη τύπου τα αιτήματα τους, τι ζητάνε από την κυβέρνηση και μέχρι που είναι αποφασισμένοι να φθάσουν.

Μεταξύ άλλων έστειλαν ένα ηχηρό όχι στην απορρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, σε μία προσπάθεια από τους ίδιους να περισώσουν και να προστατεύσουν το Ε.Τ.Ε.Α.Α όσο και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα τα οποία πλήττονται με βάση τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Στην συνέντευξη τύπου έκαναν λόγο επισης για καταστροφική ισοπέδωση ενός υγιούς και ισχυρού ταμείου αλλά συνάμα και για πρωτοφανή κεφαλικό φόρο ο οποίος όπως πρόσθεσαν προκαλεί τεράστιες ανισότητες ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα συναντήθηκαν και με το Περιφερειάρχη Κρήτης στον οποίο και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Αναλυτικότερα οι φορείς που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν  στην σημερινή διαμαρτυρία είναι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση  Φοροτεχνικών  Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου το ΟΕΕ/ΤΑΚ,το ΤΕΕ/ΤΑΚ ,το ΔΣΗ ,ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου ,ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου ,ο Οδοντιατρικός Σύλλογο Ηρακλείου ,ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Κρήτης  και  οι ελεύθερους επαγγελματίες.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Αθήνα

Συλλαλητήριο από επιστημονικούς φορείς που αντιδρούν στις προωθούμενες διατάξεις για το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε όμως και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα

Από τα Προπύλαια, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας κι από κει στη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν  και οι γιατροί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας για να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο.

Αποδοκιμάστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε συγκέντρωση-συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ που συμμετείχε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στα αιτήματα των φορέων. Αναλυτικά ο κ. Γ.Παναγόπουλος υποστήριξε: «Ο κόσμος του μόχθου, ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της επιστήμης, όλοι πλήττονται από αυτόν τον απαράδεκτο νόμο που θέλει να κατεβάσει η κυβέρνηση. Δεν είναι ένας νόμος ασφαλιστικός, είναι ένας νόμος φορολογικός και πρέπει να αποσυρθεί τώρα. Βρισκόμαστε στο πλευρό των νέων επιστημόνων, που πλήττονται βάναυσα και πιστεύουμε ότι με τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες τα σχέδια της κυβέρνησης δε θα περάσουν. Θα αγωνιστούμε, να μην περάσουν.»

Υπολειτούργησε ο τομέας της Υγείας

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της σημερινής διαμαρτυρίας με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν   τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ/ ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας, σήμερα  από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ., που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ρεπορτάζ:Έλλη Κοκάλη-Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Ν.Χαλκιαδάκης

Σχόλια