default-image

Ποιός θα πάρει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ;

Κόσμος
Ποιός θα πάρει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτήσεις για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου δέχεται από σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η σημερινή επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ έχει ήδη δηλώσει ότι παραμένει ανοιχτή σε άλλη μια θητεία στο τιμόνι του Ταμείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει κανείς το ενδιαφέρον να διεκδικήσει τη θέση, με την Λαγκάρντ να εμφανίζεται ως το φαβορί.

Η σιδηρά Κυρία του ΔΝΤ, βρίσκεται στο τιμόνι του Ταμείου από το 2011 και χαίρει μεγάλης εκτίμησης των πολιτικών ηγετών. Η μόνη σκιά στα σχέδια της είναι το «ραντεβού» της με τη γαλλική δικαιοσύνη, καθώς το Δεκέμβριο αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του γαλλικού δικαστηρίου για να δικαστεί με κατηγορίες αμέλειας σχετικά με το ρόλο της σε μια αποζημίωση περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής του Ταμείου, βελτιώθηκε η κρίση δημόσιου χρέους της Ευρώπης, παρατάθηκαν δανειακά προγράμματα στην δανειοδοτούμενη Ελλάδα, και προστέθηκε το κινεζικό νόμισμα γιουάν στο καλάθι των βασικών αποθεματικών νομισμάτων του ΔΝΤ.

Επίσης, πέρσι το Ταμείο κέρδισε την αποδοχή από το αμερικανικό κογκρέσο ενός προγράμματος-σταθμού μεταρρυθμίσεων που δίνουν μεγαλύτερο ευθύνη αποφάσεων στην ψήφο της Κίνας και εκείνη άλλων σημαντικών αναδυόμενων αγορών.

ΠΗΓΗ : ΑΜΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News