Ειδήσεις

Θα απολογηθεί ενώπιον του Πειθαρχικού η αναισθησιολόγος

Την άλλη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα απολογηθεί για κλοπή ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), καθώς και για ενδεχόμενη χρήση ουσιών η αναισθησιολόγος και ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Νεκταρία Πολάκη, που μετείχε στη μοιραία για την 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη επέμβαση.

Μάλιστα, το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας αποφάσισε χθες ομόφωνα το πειθαρχικό θέμα της αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κ. Νεκταρίας Πολάκη, να συζητηθεί ως κατεπείγον στην επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, ορίστηκε ένα εκ των μελών του πειθαρχικού οργάνου ως εισηγητής της υπόθεσης Πολάκη, γεγονός που σημαίνει ότι υποχρεούται να μελετήσει ενδελεχώς όλα τα έγγραφα που συνθέτουν το ιστορικό της υπόθεσης και στην επόμενη συνεδρίαση να ενημερώσει σχετικά τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου. Παράλληλα, θα κληθεί να παρουσιαστεί στο πειθαρχικό όργανο και να απολογηθεί για την υπόθεση και η αναισθησιολόγος.

Η διωκόμενη γιατρός έχει το δικαίωμα να εκθέσει τη δική της άποψη για όσα της καταλογίζονται στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), και να προσκομίσει σχετικές αποδείξεις. Τα μέλη του Συμβουλίου θα διαμορφώσουν, με βάση το αποδεικτικό υλικό που θα έχουν στη διάθεσή τους, την πεποίθηση για το αν έχει διαπραχθεί από την κ. Νεκταρία Πολάκη πειθαρχικό παράπτωμα ή όχι.

Οι ποινές

Τα μέλη του οργάνου θα ψηφίσουν την ποινή για τη γιατρό. Μπορεί να κριθεί επίσης ότι η γιατρός τίθεται σε προσωρινή αργία, τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου. Οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν σε έναν γιατρό κυμαίνονται ανάλογα με την πράξη που του καταλογίζεται. Μπορεί να είναι έγγραφη επίπληξη, μη καταβολή αποδοχών δέκα μηνών, διακοπή του δικαιώματος υποβολής υποψηφιότητας για κατάληψη θέσης ανώτερου βαθμού, προσωρινή παύση μέχρι και δύο χρόνια, ή οριστική παύση και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Η εμπλοκή της αναισθησιολόγου

Η ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Νεκταρία Πολάκη, που κατηγορείται για κλοπή και ενδεχόμενη χρήση της ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, διώκεται πειθαρχικά για κλοπή ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το ΠΑΓΝΗ, καθώς και για ενδεχόμενη χρήση ουσιών από τον περασμένο Μάιο. Η πειθαρχική διαδικασία ουσιαστικά δρομολογήθηκε μετά το θάνατο της 4χρονης (στις 29 Δεκεμβρίου 2015), οπότε και εστάλη στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο του υπουργείου Υγείας.

Η υπόθεση της αναισθησιολόγου παραπέμφθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης ως κατεπείγουσα και λόγω της εμπλοκής της γιατρού σε άλλη μείζονα υπόθεση στο νοσοκομείο - της μικρής Μελίνας.

Ρεπορτάζ:Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια