default-image

Αυτός εγχειριζόταν και το αυτοκίνητο του "έκανε φτερά"

Κρήτη
Αυτός εγχειριζόταν και το αυτοκίνητο του "έκανε φτερά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη γη κάτω από τα πόδια του έχασε χθες ιδιοκτήτης οχήματος που, ενώ το είχε σταθμεύσει στο πάρκινγκ του Βενιζελείου, αυτό εξαφανίστηκε, για να διαπιστωθεί λίγο αργότερα ότι εκλάπη. Το κακό φαίνεται να έχει παραγίνει στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου, με το εν λόγω περιστατικό να μην αποτελεί το ένα και μοναδικό, αφού ανάλογα κρούσματα κλοπών έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει τους πολίτες, που δικαίως φοβούνται μην τυχόν και είναι τα επόμενα θύματα. Όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς του παθόντος, που είχαν διανύσει τόσα χιλιόμετρα ερχόμενοι από την Ιεράπετρα, καθώς εκείνος είχε προγραμματισμένο χειρουργείο, πάρκαραν το όχημα στις 8:30 το πρωί στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου και συγκεκριμένα 20 μέτρα πιο κάτω από την είσοδο. Όταν όμως μετά από οκτώ περίπου ώρες, γύρω στις 4:30 το απόγευμα, χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσουν για να επιστρέψουν πίσω στην Ιεράπετρα, αυτό κατά έναν περίεργο τρόπο είχε κάνει... φτερά από το σημείο που είχαν αφήσει. Έχοντας υποστεί μεγάλο σοκ, μέσα στον πανικό τους άρχισαν να ψάχνουν γύρω-γύρω μήπως το βρουν, αλλά μάταια. Συνειδητοποιώντας λοιπόν λίγο αργότερα ότι δυστυχώς το όχημα είχε κλαπεί, απευθύνθηκαν στις Αρχές, με την Ασφάλεια να παίρνει καταθέσεις στην προσπάθεια να συλληφθούν οι δράστες και το αμάξι να βρεθεί, αλλά τίποτα.

Ο ιδιοκτήτης του τώρα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο, κλαίει το αμάξι του και μαζί με αυτό και τα απαραίτητα για τη δουλειά του εργαλεία και υπολογιστές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ!!! Χώρια τα τιμολόγια και τα διάφορα άλλα προσωπικά έγγραφα που υπήρχαν στα συρτάρια του.

Πρόκειται για ένα όχημα 4x4, που δε διέθετε συναγερμό, μάρκας NISSAN NAVARA, με αριθμό πινακίδας ΑΝΕ 7169, χρώματος άσπρου, το οποίο ανήκει στον Νεκτάριο Πετράκη, ο οποίος, μετά από αυτό το δυσάρεστο γεγονός, απευθύνει έκκληση σε όποιον τύχει να δει το κλεμμένο όχημά του κάπου παρατημένο ή να κυκλοφορεί, να ενημερώσει άμεσα τις Αρχές.

Αναγκαία η αστυνόμευση του χώρου

Δεδομένου πάντως ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα κλοπής αυτοκινήτων στους χώρους τόσο του Βενιζελείου όσο και του ΠΑΓΝΗ, η έλλειψη περίφραξης, τοποθέτησης συστήματος παρακολούθησης, αλλά κυρίως αστυνόμευσης στα νοσηλευτικά ιδρύματα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθιστώντας τα, όπως κατήγγειλαν και οι χθεσινοί παθόντες, ξέγραφα αμπέλια, στα οποία κάθε λογής κλεφτρόνια δρουν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα εις βάρος των πολιτών. Το γεγονός αυτό πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά οι Αρχές, και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, καθότι είναι ανήκουστο να φοβάται πια ο κόσμος ακόμα και στο νοσοκομείο να πάει με το αυτοκίνητό του.

Ρεπορτάζ:Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News