Ειδήσεις

Πράξη ανθρωπιάς με διανομή φρούτων από Περιφέρεια και Δήμο

Στην  διανομή  πορτοκαλιών και μήλων ή ακτινιδίων  σήμερα και αύριο προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη (Ενιαίο Πρωτόκολλο Συνεργασίας), υπό το συντονισμό και την ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης σε μία ακόμη προσπάθεια να βοηθήσουν συμπολίτες μας που δοκιμάζονται απο τα δεινά της κρίσης .

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και  τις 14.30 μ.μ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος που έχουν καταχωρηθεί στο Δήμο Ηρακλείου με βάση τις αιτήσεις τους, θα παραλαμβάνουν τα παραπάνω αγαθά από τα παρακάτω  σημεία διανομής και συγκεκριμένα:

Α)Κατάστημα 1, στις Εργατικές Κατοικίες περιοχής Αγίας Αικατερίνης (δ/νση: Σολωμού Σολωμού 14), για τους κατοίκους των περιοχών: Ανάληψης και ειδικότερα της περιοχής του ανατολικού τμήματος της πόλης του Ηρακλείου που εκτείνεται από τα ζυγά των αριθμών των Λεωφόρων Κνωσσού, Εθνικής Αντιστάσεως, δεξιά της οδού Γερωνυμάκη (με κατεύθυνση προς λιμάνι) Κατσαμπά, Αγίας Αικατερίνης, Πατελών, Πόρου, Χρυσοπηγής  (2η Δημοτική Κοινότητα) Φιλοθέης, Μπεντεβή, Αγίου Ιωάννη, Κνωσσού (4η Δημ. Κοινότητα)  

Β)Αίθουσα Η9, στη νέα Δημοτική Λαχαναγορά για τους κατοίκους: της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού (Αλικαρνασσού, Καλλιθέας, Πρασσά, Καρτερού ως και τα όρια του Δήμου Ηρακλείου) Σκαλανίου Των περιοχών - χωριών εκτός Δήμου Ηρακλείου που έχουν χρεωθεί στο Δήμο Ηρακλείου.

Γ)ι εγκαταστάσεις της εταιρείας μεταφορών  ΧΑΒΑΚΗΣ - ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ (δ/νση: Ειρήνης & Φιλίας 150, ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς - Μαλάδων), για τους κατοίκους των περιοχών: Φορτέτσα, Μασταμπά, Ατσαλένιο, Κορώνη Μαγαρά, Κορακοβούνι, Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Μεσαμπελιές (4η Δημοτική Κοινότητα) Θέρισσος, Νέο Στάδιο, Δειλινά, Καμίνια, Φοινικιά, Αθάνατοι, Μαλάδες, Τρεις Βαγιές, κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ΤΕΙ, Άγιος Ιωάννης Χωστός, Εσταυρωμένος, Γιόφυρος μέχρι και τον Ξηροπόταμο (όπου βρίσκονται τα όρια του Δήμου Γαζίου) Αστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (Άγιος Δημήτριος, Άγιος Τίτος, Άγιος Μηνάς, Καμαράκι, Καλοκαιρινού, Αγία Τριάδα, Υγειονομικό, Καινούρια Πόρτα, Ακαδημία,Τρία Πεύκα) Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών (Βασιλειές, Άγιος Βλάσης, Σύλλαμος)  Περιοχή γύρω από το ΠΑΓΝΗ, Βούτες, Γούρνες Σταυράκια

Δ)Οι εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ασιτών: Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Γοργολαϊνη, δηλ. των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Μύρωνα,  Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Πετροκέφαλου, Πενταμοδίου και Πυργούς

Ε) Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Δαφνών: Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής, δηλ. των Τοπικών Κοινοτήτων: Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων, Σίβας  

ΣΤ)Τα Γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη Ηλία: Για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, δηλ. των Τοπικών Κοινοτήτων: Προφήτη Ηλία, Αγίου Σύλλα, Κυπαρισσίου, Καλού, Ρουκανίου .

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους: Το ΑΜΚΑ των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους που έχουν εγκριθεί Τον αριθμό πρωτοκόλλου της εγκεκριμένης αίτησής τους για ένταξη στο πρόγραμμα Αστυνομική Ταυτότητα Οι κατάλογοι των εγκεκριμένων δικαιούχων του προγράμματος δηλ. αριθμός αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα ανά σημείο παραλαβής, έχουν αναρτηθεί στα παρακάτω σημεία: Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Γραφεία των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων Πληροφορίες και διευκρινίσεις θα δίδονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου καθώς και στα Γραφεία των Τοπικών και  Δημοτικών Κοινοτήτων. To πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Φωτογραφίες: Νικος Χαλκιαδάκης

Σχόλια