default-image

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα θα καταπλήξει το 2016

Ελλάδα
Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα θα καταπλήξει το 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε από το Νταβός ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2016, σχολιάζοντας ότι σταδιακά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα. Αν και πέρυσι ήταν μια χρονιά με προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας».

Σήμερα ο κ. Τσίπρας συναντάται με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για να αποσαφηνιστεί αν τελικώς θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, καθώς και ποια είναι η επίσημη θέση του Ταμείου για το χρέος.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε» δήλωσε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης των συνομιλιών για την αξιολόγηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Όσο γρηγορότερα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο θα είναι για την ανάκαμψη, και για την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν μία επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας».

Επίσης σήμερα ο κ. Τσίπρας θα πάρει μέρος σε συζήτηση , παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με το ελληνικό πρόγραμμα να αναδεικνύεται ως ένα από τα βασικά ζητήματα της ατζέντας. Το πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού ολοκληρώνεται με τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News