Ειδήσεις

ΠΑΓΝΗ: Το νοσοκομείο της Κρήτης έγινε νοσοκομείο της κρίσης

Σε καιρούς ανθρωπιστικής κρίσης στην Κρήτη το ΠΑΓΝΗ, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού, έχει μετατραπεί από το άλλοτε ισχυρό νοσοκομείο σε νοσηλευτικό ίδρυμα της οικονομικής κρίσης.

Στην διάρκεια της εκπομπής ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV φιλοξενήθηκε ο σύλλογος εργαζόμενων του ΠΑΓΝΗ μεταφέροντας τα προβλήματα αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης.

Μάλιστα οι δραματικές ελλείψεις στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το ΠΑΓΝΗ που πλέον δουλεύει στα όρια του χάρις την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών αλλά και των εργαζομένων.

Στην διάρκεια της εκπομπής οι εργαζόμενοι μίλησαν και για την υπόθεση της μικρής Μελίνας ζητώντας η έρευνα να φτάσει στο τέλος και άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καλεί τους πενταμηνίτες εργαζόμενους του νοσοκομείου που θα ξεκινήσουν να εργάζονται στα προγράμματα να μην συμβιβαστούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά, για ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καλωσορίζουμε τους πενταμηνίτες συναδέλφους που έρχονται να εργασθούν στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες και σας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό σας σε όσα εργασιακά προβλήματα αντιμετωπίσετε. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκαστήκατε να δεχθείτε να δουλέψετε με μισθούς πείνας, μέχρι 619 ευρώ για 25 ετών και άνω και μέχρι 539,75 ευρώ για κάτω των 25 ετών (συμπεριλαμβανομένη και τυχόν νυχτερινή εργασία). Σε 5 μήνες θα σας απολύσουν, θα προσλάβουν άλλους "ωφελούμενους" και ο κύκλος ανεργία - ολιγόμηνη εργασία με ψίχουλα - ανεργία θα συνεχίζεται. Όλα αυτά γίνονται ενώ οι κενές οργανικές θέσεις σε Υγεία και Πρόνοια ξεπερνούν τις 26.000, ενώ οι προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις δεν φθάνουν να καλύψουν ούτε τις φετινές συνταξιοδοτήσεις. Μόνο στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. οι κενές θέσεις φτάνουν τις 750 και οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μπλοκάκι, μαθητεία ξεπερνούν τους 300. Είναι κοροϊδία λοιπόν να μας λένε οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με αυτά τα προγράμματα «καταπολεμούν» την ανεργία.Η αλήθεια είναι ότι τα προγράμματα "Κοινωφελούς εργασίας" αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες τις χώρες, για:

1. Να χτυπηθεί ακόμη περισσότερο η σταθερή, μόνιμη εργασία. Να επεκταθούν περαιτέρω οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα.

2. Να καταργηθούν στην πράξη οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

3 Να ανακυκλώνουν τους άνεργους και την εκμετάλλευση υπέρ των εργοδοτών, ενώ περικόπτουν συνεχώς τα επιδόματα ανεργίας».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV.

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια